SiolNET. Novice Slovenija
1,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborskega sodnika bo doletel disciplinski postopek

1,09

termometer

Sodniško kladivo
Foto: Getty Images

Pobudo za uvedbo disciplinskega postopka proti sodniku Miroslavu Pliberšku je disciplinski tožilki pri sodnem svetu podal Damijan Florjančič, predsednik vrhovnega sodišča.

Florjančič je pobudo vložil zaradi kršitve sodniške funkcije, ki prepoveduje vedenje in ravnanje sodnika, s katerim se krni ugled sodniškega poklica.

O tem je danes poročal Večer, ki navaja, da je sodniku Miroslavu Pliberšku sicer prejšnji petek prenehala funkcija predsednika višjega sodišča v Mariboru. Odpovedal se ji je sam zaradi prometne nesreče, ki jo je pijan povzročil januarja v mariborskem naselju Brezje.

Hkrati je že odprt javni poziv za novega predsednika višjega sodišča v Mariboru. Sodni svet ga je v Uradnem listu objavil 14. aprila, rok za prijavo se izteče 14. maja. Po prejetju kandidatur bo sodni svet najprej pridobil mnenja predsednika vrhovnega sodišča, nato bo s kandidati opravil razgovor, po razgovoru pa bo sodni svet pridobil še mnenje ministrice za pravosodje ter za tem opravil izbiro in imenovanje kandidata, so še navedli v Večeru, poroča STA.

Preberite tudi:

maribor Novice Sodnica ustavila prekrškovni postopek proti mariborskemu dijaku in se opravičila okrajno sodišče Maribor, shod v podporo dijakinji Novice Sodišče ustavilo postopek zoper prvo udeleženko protesta dijakov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin