SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marčič razkril, da so fotografije z jahte ukradene iz njegovega stanovanja

10

termometer

Andrej Marčič
Foto: STA

Poslovnež Andrej Marčič, ki se je znašel v središču pozornosti zaradi objave fotografij svoje jahte, na kateri je gostil Janeza Janšo, je v oddaji Tarča na TV Slovenija povedal, da so mu bile fotografije ukradene in da ga z njimi tudi izsiljujejo. Kot je pojasnil, gre za fotografije iz njegovega stanovanja, v katerem je tisti čas bival Karl Erjavec. Marčič je namreč nekdanji mož Erjavčeve hčerke Eve Erjavec.

Ukradene fotografije so se po njegovih besedah pojavile kot vložek v ločitvenem postopku z nerazumno visokim zahtevkom s strani družine Karla Erjavca. "Od mene zahtevajo dve stanovanji v Ljubljani, sedem tisoč evrov na mesec in počitniško hišo na morju. Ker v to nisem privolil, so se začele zadeve stopnjevati, prejemam grozilna sporočila s posebej za to ustvarjenih naslovov, kot je Veljo Nevolja," je v Tarči pojasnil Andrej Marčič.

Dodal je še, da so mu grozili z uničenjem podjetja, da bo deležen davčne in policijske preiskave, da ga bodo zaprli. Groženj sta bili deležni tudi njegovi mladoletni hčerki. "Ne razumem, kako lahko Erjavec s tem škodi svoji hčerki in vnuku, za katerega bom sam zagotovo dobro skrbel," je dodal.

Erjavčev odvetnik David Sluga pa je na očitke odgovoril, da Erjavec nima prav ničesar s fotografijami, za katere Marčič odkrito namiguje, da naj bi jih Erjavec ukradel. Pri tem se sprašujeta, zakaj je Marčič vložil kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu. Erjavec namerava proti Marčiču vložiti ustrezne tožbe. 

Na vprašanje, ali so druženja kakorkoli vplivala na posle njegovih podjetij, je Marčič odgovoril, da njegova podjetja že 30 let sodelujejo z vlado oziroma javnimi institucijami in da na odločitve običajno ne vpliva en človek. Zatrdil je, da v tem mandatu z aktualnim predsednikom vlade ni imel nobenih stikov in da dobavitelji niso nikomur plačevali počitnic na Mavriciju. "Slovenija je majhna, vsi se poznamo. Mi smo v takem poslu, da se veliko dela z javnim sektorjem. Z javnim sektorjem delamo že več kot 30 let." 

Dodal je še, da se sicer ne spomni, da bi se na njegovem plovilu peljal še kakšen drugi vidni slovenski politik, je pa z nekaterimi igral golf.

x Novice Janša: Golf sem igral tudi z direktorjem in uredniki POP TV #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin