SiolNET. Novice Slovenija
2,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanska občina za nov super radar odštela slabih 77 tisočakov

2,38

termometer

super radar Roška cesta
Ljubljanska občina je za nov super radar odštela nekaj manj kot 77 tisoč evrov. Foto: Gregor Pavšič

Mestna občina Ljubljana (Mol) je v postopku javnega naročila za dobavitelja novega tako imenovanega super radarja izbrala ljubljansko podjetje Intermatic inženiring & consulting, ki je bilo tudi edini ponudnik. Radar tipa jenoptik robot, multaradar C SD580 bo podjetje dobavilo za nekaj manj kot 77 tisoč evrov. Pogodba je bila podpisana 17. avgusta.

Kot so povedali na Molu, je prvotna ponudba podjetja znašala nekaj manj kot 81 tisoč evrov, po dodatnih pogajanjih pa je podjetje ceno znižalo na nekaj manj kot 77 tisoč evrov.

Postopek javnega naročila je Mol začel sredi poletja, namen nakupa radarja pa je, kot so pojasnili na ljubljanski občini, izključno izboljšanje prometne varnosti.

Lokacije super radarja še niso znane

Trenutno na Molu razpolagajo s štirimi ohišji in enim tovrstnim radarjem za samodejno merjenje hitrosti. Mestno redarstvo uporablja tudi dve samodejni merilni napravi v vozilih. Lokacije, na katerih bo stal novi radar, bodo izbrali glede na predloge četrtnih skupnosti.

Pri tem bodo upoštevali priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti, ki jih je izdala agencija za varnost prometa. Prav tako bodo upoštevali analize podatkov o prometnih nesrečah na podlagi posredovanih predlogov agencije, pravijo na občini.

super radar Roška cesta Avtomoto Uničili ohišje "super radarja", škode za sedem tisoč evrov

Mesta, kjer bodo merili hitrost, bodo označili z znaki

Na izbiro mikrolokacije za postavitev ohišja bo poleg tega vplivala tudi tehnična primernost lokacije. Javnost bodo o izbranih lokacijah obvestili še pred začetkom meritev, označili pa jih bodo z znaki za obveščanje o meritvah hitrosti.

Takšno merjenje je v skladu s cilji resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od leta 2013 do leta 2022, ki sledijo tako imenovani Viziji nič, kar pomeni, da si prizadevajo za čim manj oziroma nič smrtnih žrtev in hudo poškodovanih na slovenskih cestah, so še navedli v ljubljanskem mestnem redarstvu in občinski službi za javna naročila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin