SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ljubljanska občina se je uklonila in umaknila "pohujšljivega jelenčka"

10

termometer

Jelen kolaž
Jelena, ki je visel nad Ljubljanico, so konec novembra umaknili. Foto: Twitter

Pozorni opazovalci praznične okrasitev v Ljubljani so morda opazili, da je nad Ljubljanico še pred prižigom praznične okrasitve "izginila" ena od instalacij. Za ta korak so se na Mestni občini Ljubljana (MOL) odločili zaradi različnih pomislekov v javnosti.

Pretekli petek je večtisočglava množica napolnila središče Ljubljane, kjer je stari novi župan Zoran Janković prižgal praznično okrasitev v mestu. 

Ulice in trge v središču prestolnice so začeli okraševati že v začetku oktobra, v drugi polovici novembra pa so eno od okrasitev, še preden je zažarela, že odstranili.

V okrasitvi je videl spolni akt

Velika množica je spremljala prižig lučk v Ljubljani. Velika množica je spremljala prižig lučk v Ljubljani. Foto: Matija Lepoša Okrasitev nad Ljubljanico pri vodnjaku na Novem trgu je zmotila nekatere posameznike, ki so svoje pomisleke objavljali na družbenem omrežju Twitter. Med bolj aktivnimi je bil Marko Gruden, ki se je kasneje tudi pohvalil, da je pomagal odstraniti skulpturo nad Ljubljanico.

Gruden je v okrasitvi videl "jelena, ki nateguje košuto", nato pa se pohvalil, da je njegova objava pripomogla k odstranitvi.

"Iskreno se opravičujem vsem za moje OSEBNO ZADOVOLJSTVO, ker sem s tvitom pomagal sprožiti umik 'Jelenčka Nategunčka' s Šuštarskega mostu. Tak motiv v decembrski okrasitvi nima kaj iskat IN zavračanje tega ni nikakršno nazadnjaštvo, ampak normalnost," je zapisal Gruden, sicer član podmladka NSi Mlada Slovenija.

d Trendi V Ljubljani so zasijale praznične luči #foto #video

Jelenčka umaknili zaradi različnih pomislekov javnosti

Na ljubljanski občini so pojasnili, da so okrasitev umetnika Zmaga Modica umaknili zaradi različnih pomislekov v javnosti.

"Po besedah avtorja je predstavljala prikaz dogajanja v naravi – eno od tem, povezanih z naravo, znanostjo, življenjem, spočetjem, ki vpleta elemente spolnosti in reprodukcije kot dele življenja, ki ga umetnik že vsa leta naslavlja v svojih prazničnih stvaritvah," so na MOL odgovorili na vprašanje, kaj naj bi "sporna" okrasitev nad Ljubljanico predstavljala.

Komentarji

39

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • sajhtam / 04.12.2018. ob 21:01 +26 - 7

  In kaj bo naslednje? Umik Prešernovega kipa, ker muza na vrhu joške kaže? Pa še fajn se mu zdi...

  +26 - 7
 • kranjski / 04.12.2018. ob 20:59 +24 - 6

  V objavi Marka Grudna vidim potrebnega mulčka, ki se mu povsod prikazuje spolni akt. Marko, kdaj se je potrebno tudi sprostit...

  +24 - 6
 • mismas101 / 04.12.2018. ob 20:52 +27 - 10

  Pomilovanja so vredni prijatelji le tega stremuha, ki v navadnih lučkah prepozna smrtni greh mesenega poželenja! Bog odpusti na duhu in mu pomagaj, da ga bo razsvetlilo, ma če je član NSi, ni pomoči!

  +27 - 10
delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin