Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Maša Belak

Ponedeljek,
25. 12. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

darila za otroke darilo dobrodelnost Trije zimski botri Božiček za en dan božič

Ponedeljek, 25. 12. 2017, 11.18

6 let, 4 mesece

Lep božič tudi za tiste iz socialno ogroženih družin

Maša Belak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Božiček za en dan | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Letošnji praznični december so po Sloveniji spet zaznamovale dobrodelne akcije, ki so tistim iz socialno šibkejših okolij poskušale pričarati radosten božič. Tudi letos so bili organizatorji presenečeni nad pozitivnim odzivom tistih, ki so bili pripravljeni pomagati.

"Dragi Božiček! Bilo je presenečenje. Tako velikega paketa nisem še nikoli dobila. Dragi Božiček, res si se zelo potrudil za mene. Vsa darila so bila skrbno izbrana in zavita in koliko jih je bilo! Letos mi je toplo. Pa ne samo zaradi novih oblačil, toplo mi je tudi pri srcu," je napisano v enem izmed zahvalnih otroških pisem, ki so ga organizatorji akcije Trije zimski botri prejeli lani. Tudi letos so tovrstne akcije osrečevale tako mlade kot starejše, ki jim darila na te praznične dni niso tako samoumevna.   

Trije zimski botri obdarili skoraj tri tisoč otrok

V akcijo Trije zimski botri je bilo letos vključenih 2.856 otrok. "Letošnji projekt lahko znova, kot vsako leto doslej, označimo kot izjemen in število obdarjenih otrok precej višje od naših pričakovanj," sporoča David iz Treh zimskih botrov.

"Čeprav smo si rekli, da akcije ne želimo širiti, temveč se raje osredotočiti na odlično izvedbo le-te, znova nismo zmogli zavrniti otroških pisem, ki so prihajala k nam tudi po zadanem terminu. Na srečo je tudi prijavljenih obdarovalcev in donatorjev vsako leto več, tako da na koncu vedno obdarimo prav vsakega otroka, ki je bil izbran in prijavljen v našo akcijo," trdi.

Fotogalerija
1 / 6

"Seveda pa si vsi skupaj želimo, da v prihodnje tovrstne akcije ne bi bile več potrebne, da bi se socialno stanje v Sloveniji tako izboljšalo, da bi vsaka družina lahko v miru in veselju, brezskrbno preživljala te praznične dni," dodaja.

Slovenija je imela kar 11.170 Božičkov za en dan

"Ocenjujemo, da je bil letošnji projekt ponovno zelo uspešen, saj smo narisali več kot 11 tisoč nasmehov," pravi Savina Goličnik iz Božičkov za en dan. Dodaja, da si vsekakor želijo, da tovrstne akcije ne bi bile potrebne, kljub temu pa so neizmerno veseli in ponosni, da zaradi odziva ljudi, vedno boljše organizacije, z veliko dela in veliko mero odrekanja dosežejo vedno več otrok, ki v nasprotnem primeru verjetno ne bi bili deležni nobene pozornosti od dobrih mož v teh prazničnih dneh.

Fotogalerija
1 / 5

Savina Goličnik razlaga, da v veliki večini širša javnost pomaga s tem, da za določenega otroka pripravi božično darilce. Več deset je takšnih, ki jim priskočijo na pomoč tudi pri pregledovanju in sortiranju škatel. Posamezniki jim priskočijo na pomoč pri prevozih, podjetja pa svojo družbeno odgovornost in pripravljenost na sodelovanje pokažejo z različnimi donacijami.

"Vsem skupaj smo neizmerno hvaležni. Gre za projekt ljudi in v tem je njegov čar in seveda tudi moč," dodaja.

 

Ne spreglejte