SiolNET. Novice Slovenija
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ledena dežela v Mojstrani se je letos skoraj stopila #video

0,50

termometer

Najtemnejše noči v letu v Mojstrani že osemnajstič razsvetljuje ledena dežela z baklami in dih jemajočimi stvaritvami. Ta tradicija se je zaradi nadpovprečno toplega in deževnega decembra letos skoraj stopila. Idejni oče jaslic Pavel Skumavec je moral zato večkrat začeti od začetka.

Ni se predal in danes so, tudi s pomočjo nizkih temperatur v zadnjih dneh, jaslice spet take, kot morajo biti. Vsako leto znova vanje vloži nešteto ur dela, žrtvuje spanec in svoj prosti čas. "Nič ni lepšega, ko vidiš, da se je trud izplačal," pravi.

Nadpovprečno topel december je ustvarjalcem povzročal nemalo težav. Predstave so sicer odigrali, z ledeno deželo ob njih pa je bilo več težav, poročajo v oddaji Planet 18 na Planetu.

Mojstrana ledena dežela jaslice Foto: Planet TV

''Letos je bil pa res problem. Kar se je zgodilo letos, se ni še nikoli. Reševal sem pa tako, da sem pač moral delati,'' je povedal Skumavec. In delati je moral trdo, tudi spanec je včasih postavil na stranski tir. Ob pomoči nizkih temperatur v teh dneh je lastnoročno poskrbel, da je ledena dežela spet zasijala v vsej svoji veličini.

Mojstrana ledena dežela jaslice Foto: Planet TV

Pahor slovenska policija Novice Pahor danes obiskal policijo in vojsko na meji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin