SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Križišče Parmove in Samove ulice bo tri dni zaprto za ves promet

0,16

termometer

Parmova ulica |  | Foto: STA
Foto: STA

Zaradi rekonstrukcije ceste bo od petka do predvidoma nedelje za ves promet zaprto prometno obremenjeno križišče Parmove in Samove ulice v Ljubljani. Obvoz bo urejen po Dunajski in Celovški cesti, mestni avtobusi na linijah 14 in 22 pa bodo vozili po spremenjeni trasi, so sporočili iz ljubljanske občine.

Obnova Parmove ulice je stekla v začetku julija. V okviru rekonstrukcije mestne prometnice, ki jo je zob časa že pošteno načel, delavci temeljito obnavljajo tudi komunalno infrastrukturo. Projekt bo potekal v več etapah, trenutno je v fazi obnove od križišča s Samovo in Drenikovo ulico do ulice Bežigrad.

Vrednost del je ocenjena na nekaj manj kot 3,6 milijona evrov brez DDV, od tega bo večino prispevala občina, skoraj 380 tisoč evrov je sofinanciranja (85 odstotkov iz kohezijskih sredstev in 15 odstotkov iz državnega proračuna), predvideni prispevek Energetike Ljubljana je 308 tisoč evrov, predvideni delež družbe VO-KA Snaga pa 365 tisoč evrov.

Zapora križišča | Foto: MOL Foto: MOL

Dela izvaja krška družba Kostak, rok dokončanja prenove ulice, ki vodi izza Bežigrada v center mesta, pa je 360 koledarskih dni od sklenitve pogodbe. Ko bo končana Parmova ulica, sledi obnova prav tako prometno zelo obremenjene ulice Bežigrad, ki pelje do Dunajske ceste.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin