SiolNET. Novice Slovenija
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti izvajajo hišne preiskave na Celjskem

1,63

termometer

Kriminalist
Kriminalisti so pod drobnogled vzeli celjsko podjetje Žonta. Foto: STA

Policisti so na območju policijskih postaj Celje in Žalec danes opravili hišni preiskavi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti. Pri tem so zasegli več dokumentacije. Po navedbah Darsa gre za celjsko podjetje Žonta, kriminalisti pa preiskujejo morebitne sume nepravilnosti pri prijavi na razpis.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je pojasnila, da policisti preiskujejo morebitne sume nepravilnosti pri prijavi na razpis. Dodala je, da podrobnejših podatkov zaradi poteka preiskave še ne morejo posredovati.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com in navedbah Darsa so vzrok hišnih preiskav domnevne nepravilnosti v zvezi z Darsovim razpisom za vlečno službo tovornih vozil v podjetju Žonta iz Celja. To naj bi se na razpis prijavilo s ponarejeno dokumentacijo, v kateri naj bi prijavilo celo poškodovana in pogorela vozila. Dars naj bi prejel več pritožb, ki jih je nato predal policiji.

Na razpis naj bi prijavili nevozne in celo pogorele tovornjake

Neizbrani ponudniki naj bi podjetju Žonta, ki je uspelo na Darsovem razpisu, očitali, da ne izpolnjuje pogojev iz razpisa, za katere je bil izbran. Očitajo mu, da naj bi v razpisu prilagajal številke šasij in homologacije svojih vozil in njihovih nadgradenj, prijavil pa naj bi tudi poškodovane, nevozne in celo pogorele tovornjake.

Žonta naj bi tehnično pomanjkljiva vozila sam registriral in z njimi uspel na razpisu Darsa. Prav tako naj bi razpisnim pogojem ne ustrezala parkirišča, s katerimi je na razpisu kandidiral Žonta, saj naj bi nekatera ne bila namenjena parkiranju.

Policisti naj bi po poročanju 24ur.com hišne preiskave opravili tudi v podjetju na Vranskem. Preveriti želijo, ali je bila prijava podkrepljena s ponarejeno dokumentacijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin