SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osumljenca naj bi izvedla milijonsko goljufijo #video

0,38

termometer

Celjski kriminalisti končujejo obsežno preiskavo nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe s širšega območja Celja.

Zaradi suma goljufije so kazensko ovadili dve osebi, ki sta s svojimi dejanji delničarje navedene družbe oškodovali za več milijonov evrov.

Po naših informacijah gre za Andreja Bošnjaka, nekdanjega predsednika uprave družbe Thermana Laško, in nekdanjo prokuristko družbe Natašo Tomić, ki v enem izmed večjih slovenskih zdravilišč še danes zaseda položaj vodje računovodstva in financ.

Andrej Bošnjak Posel danes Policija nad nekdanjega direktorja državne družbe zaradi suma večmilijonske goljufije

Zlorabila sta insolvenčno pravo

Osumljenca sta po ugotovitvah policije z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi tretji pravni osebi z zlorabo institutov insolvenčnega prava preslepila in zapeljala pristojno sodnico, da je ta izdala sklepe, s katerimi so obstoječi delničarji pravne osebe izgubili pravice iz delnic, s čimer so bili skupno oškodovani za več kot 12 milijonov evrov.

Osumljena sta namreč zgolj z računovodsko operacijo, ki ni imela temelja v dejanskem poslovanju družbe, to prikazala kot insolventno ter tako omogočila spremembo lastništva družbe, kar je vodilo k oškodovanju obstoječih delničarjev.

Benjamin Netanjahu Novice Netanjahujeva soproga zaradi domnevne goljufije na sodišče števec kilometrov Avtomoto Goljufija: Števec zavrtel nazaj za 350 tisoč kilometrov

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin