SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranj: policija morala posredovati zaradu nenošenja mask v trgovini

10

termometer

Policija
Foto: Ana Kovač

Kranjski policisti so včeraj obravnavali dva primera prijav varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah. 

Opoldne so v istem dogodku obravnavali dve osebi (moškega in žensko), ki nista upoštevali opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Varnostnik je na pomoč poklical policijo, a moški in ženska nista upoštevala niti policistov. 

Kljub poskusu mirne rešitve zapleta je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami, zaradi česar sta kršitelja povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. 

Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, neposredovanja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

Moški grozil, da ima orožje

V drugem primeru pa je šlo vse skupaj še dlje. Moški se je namreč na opozorilo varnostnika odzval z grožnjo, da ima orožje, nato pa se odpeljal, a so ga policisti izsledili. Ugotovili so, da je bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). 

Zdaj ga obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Varnostnik ima pravico do opozarjanja

S Policijske uprave Kranj so ob tem sporočili, da ima varnostnik pravico in dolžnost, da na te stvari opozori in jih zahteva.

"Pozivamo k upoštevanju ukrepov za zmanjševanje tveganja okužb s koronavirusom in k spoštljivemu vedenju. Občane prosimo, naj se vzdržijo takih odzivov. Nam policistom ni v interesu zapletati postopkov, ampak jih reševati na miren in civiliziran način, brez groženj, vpitja in iskanja pozornosti v določenem trenutku. Nošenje maske v zaprtih javnih krajih je obvezno že dlje časa in je najmanj, kar lahko storimo za svoje zdravje in zdravje drugih."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin