SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK preverja, zakaj Gašpar Mišič tako vestno čisti Ankaran

1

termometer

Komisija za preprečevanje korupcije je pod drobnogled vzela prijavo, da Gašpar Gašpar Mišič troši denar koprske komunale za predvolilne namene.

Koprska Komunala je v zadnjih letih v Ankaranu zgolj odvažala smeti, posebnega urejanja ni bilo, pišejo Primorske novice. Ko pa je vodenje komunale v začetku poletja prevzel Gašpar Gašpar Mišič, ki se bo na lokalnih volitvah boril za mesto župana, pa se je začelo zavzeto čiščenje, pometanje, urejanje zelenic, cest in pločnikov.

Prijavitelj v prijavi KPK pojasnjuje, da Gašpar Mišič izrablja javni denar in delavce za svojo kandidaturo. Sporno se mu zdi tudi to, da je Gašpar Mišič med delovnim časom pogosto v volilnem štabu, kjer klepeta z Ankarančani in si pridobiva glasove. Očita mu tako nevestno delo kot izrabo javnih sredstev in funkcije.

"Nihče mi ne more očitati, da ne delam" Gašpar Mišič očitke zanika in pravi, da je v službi vse dneve, vmes pa pride tudi v Ankaran. "Nihče mi ne more očitati, da ne delam," je zatrdil za časnik in dodal, da komunala ne dela nič več kot na drugih območjih koprske občine.

Na KPK pa so pojasnili, da so prijavo res prejeli, najprej pa bodo ocenili, ali navedbe iz prijave dajejo podlago za resen sum kršitev. "Uporabljanje javnih sredstev za izvajanje del, zaradi katerih bi javni uslužbenec kot županski kandidat pridobil podporo volivcev, bi lahko šteli za nenamensko porabljena, ravnanje pa za uresničitev nasprotja interesov," so še navedli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin