Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Žiga Turk Janez Janša Janez Janša Jani Möderndorfer

Torek, 19. 2. 2013, 14.04

8 let

Konstruktivna nezaupnica vladi pred interpelacijo Turka? (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po nekaterih izjavah vodij poslanskih skupin bi lahko interpelacijo zoper ministra Žigo Turka prehitelo glasovanje o konstruktivni nezaupnici zoper premiera Janeza Janšo.

Na današnjih sestankih poslanskih skupin so te med drugim razpravljale o podpori ali nepodpori interpelaciji ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žige Turka. Nobena od poslanskih skupin predlagatelju interpelacije, Socialnim demokratom, ne bo prispevala svojih podpisov, najverjetneje pa bi interpelacijo podprli v Državljanski listi, Pozitivni Sloveniji in DeSUS. Vodja poslanske skupine DL Rihard Braniselj pravi, da se o glasovanju o interpelaciji še niso dogovorili ter da se bodo o tem odločili, če ali ko sploh bo glasovanje. "V DL menimo, da ta trenutek največji problem ni minister Turk, temveč je največji problem predsednik vlade," pravi Braniselj. Ta je na vprašanje, ali upa na konstruktivno nezaupnico Janezu Janši, odgovoril skrivnostno: "Ne bi želel špekulirati. Dajte nam možnost, da najdemo rešitev."

Möderndorfer: Prepričan sem, da bo prej prišlo do konstruktivne nezaupnice Vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer je pojasnil, da tudi oni ne bodo prispevali podpisov za interpelacijo, jo pa bodo podprli. "Interpelacijo bomo podprli, saj dela ne opravlja dobro, bolje pa bi bilo, če ga sploh ne bi začel opravljati," je bil kritičen Möderndorfer, ki prav tako meni, da interpelacija ni rešitev za nastali politični položaj. "Interpelacija nič ne rešuje, saj postopek traja predolgo. Primeren ukrep v tej situaciji je zgolj in samo konstruktivna nezaupnica." Matej Tonin iz NSi pa pravi, da interpelacije ne bodo podprli, ker "jo vidimo za rušenje te vlade. Obstaja veliko boljša možnost, če nekdo želi vlado zrušiti, in sicer da se odloči za instrument konstruktivne nezaupnice," pravi Tonin, saj se po njegovem mnenju z interpelacijo nič ne rešuje.

Ne spreglejte