Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vlada koalicija Miro Cerar Karl Erjavec Dejan Židan

Torek, 21. 4. 2015, 18.14

8 let

Konkretnih številk še ni, a koalicija je blizu kompromisu o reformnih ukrepih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koalicijski partnerji so zbližali stališča o ukrepih v programu stabilnosti in nacionalnem reformnem programu, ki ju mora Slovenija do konca meseca poslati v Bruselj. Konkretnih številk še ni.

O konkretnih ukrepih in številkah predsednika DeSUS in SD, Karl Erjavec in Dejan Židan, v izjavi novinarjem po sestanku nista želela govoriti, ker bo o tem v sredo razpravljala še vlada. A številke se bodo izšle, je prepričan Erjavec po tem, ko jih je na sestanku predstavila državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar.

Pokojnine bodo višje ... V stranki upokojencev so zadovoljni, ker sta zagotovljena usklajevanje pokojnin za leto 2014 (izplačane bodo leta 2016) in regres, ki bo leta 2016 enak kot letos. "V DeSUS smo zelo zadovoljni," je dejal Erjavec.

... kaj pa socialni transferji in plače javnih uslužbencev? Židan je poudaril, da se v koaliciji zavedajo, da morajo poleg konsolidacije javnih financ zagotoviti tudi varovanje ljudi. A predsednik Socialnih demokratov še ni želel govoriti, ali to pomeni tudi usklajevanje socialnih transferjev in plač v javnem sektorju.

"Smo zelo blizu kompromisu, a se morajo v sredo s tem seznaniti ministrice in ministri. Ko bo ministrski zbor to potrdil, predvidevam, da vam bodo predsednik vlade in finančni minister oziroma državna sekretarka dogovor predstavili," je dejal kmetijski minister.

O privatizaciji po delavskem prazniku V koaliciji o klasifikaciji državnih naložb oziroma privatizaciji kljub napovedim niso govorili, ker jim je zmanjkalo časa, je dejal Erjavec. Razpravo o tem je pričakovati po prvomajskih praznikih.

Predsednik vlade Miro Cerar po sestanku ni dajal izjav.

Ne spreglejte