Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2024,
7.54

Osveženo pred

2 uri, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

JEK2 JEK2 referendum Škofja Loka volitve NSi Matej Tonin

Sobota, 19. 10. 2024, 7.54

2 uri, 1 minuta

Kongres NSi o novem mandatu Tonina na čelu stranke in izhodiščih za nadaljnje delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Matej Tonin | Matej Tonin brez izzivalca za mesto predsednika stranke NSi. | Foto STA

Matej Tonin brez izzivalca za mesto predsednika stranke NSi.

Foto: STA

Člani in podporniki NSi se bodo danes v Škofji Loki zbrali na volilnem kongresu. Odločali bodo o še četrtem mandatu Mateja Tonina za vodenje stranke, ki se za mesto predsednika znova poteguje brez protikandidata. Predstavili bodo tudi vsebinska izhodišča za nadaljnje delo, med drugim gospodarski in socialni program, ter sprejeli več kongresnih izjav.

V stranki, ki na današnjem kongresu pričakuje med 300 in 400 članov in podpornikov, ocenjujejo, da se po vseh parametrih na volilni kongres podajajo v dobri kondiciji.

Tonin brez izzivalca

Osrednji del kongresa bo namenjen volitvam predsednika stranke, kjer pa presenečenj ni pričakovati. Tonin, ki od izvolitve v Evropski parlament stranko vodi iz Bruslja, pri prizadevanjih za nov dveletni mandat namreč tudi tokrat ostaja brez izzivalca.

Volili bodo tudi člane izvršilnega in nadzornega odbora ter častnega razsodišča. Dva podpredsednika in glavnega tajnika na predlog predsednika imenuje svet stranke, tretjega podpredsednika pa volijo člani stranke zunaj meja Slovenije.

Obenem v NSi napovedujejo, da bo tokratni kongres že začetek kampanje za prihodnje državnozborske volitve. Danes bodo tako obeležili desetletnico svojega gospodarskega programa in predstavili ukrepe za izboljšanje socialnega položaja ljudi.

O trenutnem političnem stanju v Sloveniji

V luči prihajajočega referenduma o JEK2 bodo sprejeli tudi kongresno izjavo Jedrska energija za energetsko neodvisnost Slovenije. S kongresno izjavo Mi znamo bolje pa strnili svoj pogled na aktualno politično stanje v Sloveniji.

Evropske volitve 2024. Referendum.
Novice Najbolje kaže Logarju, najslabše Erjavcu
Robert Golob
Novice Golob gre na obisk k Bidnu. Srečala se bosta v torek.
Ne spreglejte