Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
7.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Natisni članek

nezgoda otroci nezgodno zavarovanje advertorial Zavarovalnica Triglav

Sreda, 11. 7. 2018, 7.45

2 meseca, 1 teden

Koliko otroških nezgod se konča s trajnimi posledicami?

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav
mladi narav otroci poletje

Otroške nezgode so sestavni del brezskrbnega otroškega odkrivanja sveta. Radovednost vodi najmlajše v divje vožnje s skiroji, rolerji, kolesi, plezanje po drevesih in razne eksperimente, ki jih starši vedno ne odobravajo.

Odkrivanje sveta otrokom omogoča, da si širijo obzorje, krepijo samozavest in samostojnost, a na žalost ob tem večkrat spoznajo tudi svoje omejitve. Nezgode so del vsakega otroštva in se jim je nemogoče popolnoma izogniti.

Varna svoboda s pomočjo odraslih

Svoboda se meri tudi po tem, kako proste roke imajo naši radovedneži pri vsakdanjih avanturah blizu in daleč. Podprimo jih pri teh ekspedicijah, a jim ponudimo tudi zanesljivo podporo in jih spremljajmo, ko ugotovimo, da niso več kos svojim idejam.

Več kot polovica poškodb mladih se po podatkih Zavarovalnice Triglav zgodi zaradi padca ali zdrsa, ena tretjina pa zaradi udarca s predmetom, pri malo manj kot eni desetini gre za vbod ali ureznino. Nezgode niso omejene na nevarne športe, ampak se velikokrat zgodijo v varnem zavetju doma in okolice.

Družinski proračun na preizkušnji

mladi narav otroci poletje | Foto:

Posledice nezgod so včasih tako hude, da je obvezno zdravljenje v bolnišnici, obdobje po poškodbi pa je pogosto povezano z veliko finančno obremenitvijo staršev. V tem primeru lahko nezgodno zavarovanje omili težo finančnega bremena, ki ga zahtevajo razni medicinski pripomočki in rehabilitacija ter morebitna odsotnost staršev od dela.

Med ponudniki nezgodnih zavarovanj za otroke in mlade je treba izbrati zanesljivega izvajalca. Izberimo zavarovanje, ki nam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja. Največjo pozornost pa namenimo kritju v primeru težjih poškodb, ki imajo za posledico tudi trajno invalidnost. Nadomestilo za težje poškodbe se izplača za vse poškodbe, ki pustijo trajne posledice, kot so npr. težje poškodbe glave, hrbtenice, notranjih organov, izgube udov ali organov….

otroci šport zobje nasmeh | Foto:

Po podatkih Zavarovalnice Triglav se kar štirje odstotki otroških nezgod končajo s trajnimi posledicami.

Prav je, da smo na različne nezgode otrok ustrezno pripravljeni.

Kako ravnati ob nezgodi:

Za nezgodo velja, da se lahko jasno določi, kdaj in kje se je zgodila.

poškodba mavec otrok | Foto: Odpravimo se k zdravniku in ukrenemo vse za zdravljenje. Priskrbimo si dokazila o nastanku in poteku nezgode ter jo pisno prijavimo zavarovalnici. Za uveljavljanje izplačila zavarovalnine ni treba čakati na zaključek zdravljenja in ni več zapletenega pridobivanja druge dokumentacije, kot je npr. potrdilo o odsotnosti od pouka itd.

Zavarovana oseba mora izpolniti obrazec Prijava nezgode, opisati okoliščine nastanka nezgode in priložiti zdravstveno dokumentacijo (zadostuje že prvi izvid iz katerega je razvidna diagnoza oziroma poškodba).

Težje poškodbe: zavarovani osebi pustijo trajne posledice, kot je npr. izguba vranice, popolna izguba vida na enem očesu, izguba prstov, težja poškodba glave itd. 

Zlomi, izpahi, opekline in ostale poškodbe: gre za lažje poškodbe, ki zavarovani osebi v večini primerov ne puščajo trajnih posledic, temveč gre za prehodno nesposobnost. Takšne poškodbe so npr. zlom podlahtnice, zlom ključnice, zlom trtice, poškodbene rane, večje kot 4 cm (oskrbljene s šivi ali lepljene), izgube stalnega zdravega zoba, zvini sklepov, izpahi sklepov, poškodbe mišic, tetiv in vezi (npr. ruptura kolenskih vezi, ruptura Ahilove tetive, ruptura meniskusa,…) itd.

Zanesljivo zavarovanje za otroke in mlade Triglav | Foto:

Zavarovalnica Triglav je za otroke in mlade pripravila dve različni nezgodni zavarovanji, ki sta prilagojeni potrebam mladostnikov različnih starosti.

Za otroke: Pazi name

Novo Nezgodno zavarovanje Pazi name za otroke do neizpolnjenega 14. leta starosti krije posledice nezgod, ki se otrokom pripetijo doma ali v tujini, v prostem času ali pr Triglav | Foto: i športu.

Za mlade: Pazi name

Novo Nezgodno zavarovanje Pazi name za mlade od 14. do 26. leta starosti, ki ni vezano na obiskovanje izobraževalne ustanove ali status rednega študenta, prav tako krije posledice nezgod, ki se mladim pripetijo doma ali v tujini, v prostem času ali pri športu.

Prednosti zavarovanj Pazi name:

- hitro, saj omogoča izplačilo zavarovalnine že na osnovi prvega izvida iz katerega je razvidna diagnoza, ne glede na to, da npr. zdravljenje še ni zaključeno ,

- priročno, saj je postopek prijave nezgode poenostavljen,

- pregledno, saj je predhodno znana višina zavarovalnine glede na tip poškodbe, in

- brezskrbno, saj se zavarovanje nadaljuje iz leta v leto in traja, dokler ga katera od pogodbenih strank pisno ne odpove.

 

Zavarovanje je lahko tudi cenejše

  • 10-odstotni popust prejmemo, če zavarovanje Pazi name sklenemo prek spleta.
  • 20-odstotni popust: Starši, ki hkrati zavarujejo najmanj tri otroke, lahko izkoristijo poseben 20-odstotni popust za veliko družino. Popust na veliko družino se prizna pri sklenitvi zavarovanj prek spleta, pri zavarovalnem zastopniku oz. na prodajnih mestih Zavarovalnice Triglav.

Nekaj primerov izplačil:

  • Zlom roke (zgornjega dela koželjnice – radiusa), z operativnim posegom in oskrbljen z mavcem ali longeto:
    - letna zavarovalna premija za otroka do 14 let, paket C: 26,11 EUR,
    - Zavarovalna vsota za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe: 2.200,00 EUR,
    - 20 % za zlom (od zavarovalne vsote 2.200 EUR): 440,00 EUR,
    - 30 % za operativno zdravljenje (od nadomestila za zlom 440 EUR): 132,00 EUR,

    - Skupno izplačilo: 572,00 EUR.

  • Zlom roke (zgornjega dela koželjnice – radiusa) brez operativnega posega, oskrbljen z mavcem ali longeto:
    - letna zavarovalna premija za otroka do 14 let, paket C: 26,11 EUR,
    - zavarovalna vsota za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe: 2.200,00 EUR,
    - 20 % za zlom (od zavarovalne vsote 2.200 EUR): 440,00 EUR,

    - skupno izplačilo: 440,00 EUR.
  • Zlom trtice
    - letna zavarovalna premija za otroka do 14 let, paket D: 31,50 EUR,
    - zavarovalna vsota za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe: 2.500,00 EUR,
    - 10 % za zlom (od zavarovalne vsote 2.500 EUR): 250,00 EUR,

    - skupno izplačilo: 250,00 EUR.

  • Ureznina, oskrbljena s šivi:
    - letna zavarovalna premija za otroka do 14 let, paket D: 31,50 EUR,
    - zavarovalna vsota za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe: 2.500,00 EUR,
    - 3 % za poškodbeno rano, oskrbljeno s šivi (od zavarovalne vsote 2.500 EUR): 75,00 EUR

    - skupno izplačilo: 75,00 EUR.
Ne spreglejte