Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2013,
15.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Janković Alenka Bratušek Maša Kociper

Sreda, 20. 3. 2013, 15.33

5 let, 8 mesecev

Kociprova: Zoran Janković je tragična figura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker je deležen posplošenih obtožb, je Zoran Janković kljub izjemnim izkušnjam in delovanju za blagor Ljubljančanov tragična figura, je prepričana poslanka PS Maša Kociper.

Podpredsednica Pozitivne Slovenije je ob robu seje državnega zbora dejala, da bo Jankovićev odstop z mesta predsednika PS stopil v veljavo danes po izvolitvi vlade Alenke Bratušek. "Pravno je ta izjava popolnoma jasna. To je odstopna izjava s posebnim razveznim pogojem. Ko bo do tega pogoja z imenovanjem vlade prišlo, ni treba gospodu Jankoviću pravzaprav ničesar več narediti. Ali vpiše datum ali ne, je pravno popolnoma irelevantno. Ta izjava stopi v veljavo in on je odstopljen," je dejala Kociprova v izjavi novinarjem.

Znova kandidat za predsednika PS? Poslanka PS meni, da bo Janković se naprej član stranke, na vprašanje, ali bo v prihodnosti ponovno kandidiral za predsednika Pozitivne Slovenije, je odgovorila: "To pa je vprašanje, na katerega zna odgovoriti samo on."

Kdo dela od jutra do večera, kdo dela čudovite stvari, kdo zna svetovati? Na vprašanje o tem, ali bo nad vlado Bratuškove visela senca, ker naj bi bil v ozadju Janković, je odgovorila, da ne ve. "Zoran Janković je dokaj tragična figura v celotni zgodbi. Ima izjemne izkušnje, na mestni občini že leta in leta od jutra do večera dela za blagor Ljubljančanov. Naredil je čudovite stvari, izjemne projekte. Želela bi si, da tudi kaj svetuje s svojega področja, tako da jemljem njegovo vlogo kot pozitivno. Upam tudi, da mu bo očitke, da ni prijavljal premoženja, uspelo zavreči."

Kdo posplošuje, kdo ni koruptiven? Kociprova je pojasnila, da je Janković tragična figura zato, ker se obtožbe proti njemu velikokrat posplošuje. Govori se, recimo, da ni sposoben dokazati izvora premoženja, kar sploh ni bil očitek protikorupcijske komisije (KPK), je dejala. To velja za Janeza Janšo, pri Jankoviću so "rekli samo, da ni poročal o svojem premoženju". Jankovića naj bi spoznali za koruptivnega, kar ni res, KPK govori "le o nekih korupcijskih tveganjih, ki so seveda pri delovanju velikih sistemov vedno podana", je dejala podpredsednica Pozitivne Slovenije.

Kongres pred volitvami, kadarkoli že bodo Glede volilnega kongresa PS in volitev predsednika stranke je dejala, da je svet PS za vodenje stranke v prehodnem obdobju do volilnega kongresa določil Alenko Bratušek. Kongres bodo izpeljali pred parlamentarnimi volitvami, "kadarkoli že bodo", je dejala Kociprova, ki ostaja v parlamentu. Tako je zavrnila špekulacije, da naj bi prevzela funkcijo v vladi, mediji so jo recimo omenjali kot generalno sekretarko vlade.

Ne spreglejte