SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kljub varčevanju podaljšali pogodbe 757 zaposlenim

4

termometer

Varčevalni zakon določa, da pogodba o zaposlitvi javnim uslužbencem, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, preneha. Podaljšajo jo lahko le izjemoma. Toda teh izjem je bilo kar 757.

Lani sprejeti zakon o uravnoteženju javnih financ (Zujf) med drugim določa, da pogodba o zaposlitvi javnim uslužbencem, ki izpolnjujejo pogoje za starostno upokojitev, preneha. Podaljšajo jo lahko le izjemoma. Toda teh izjem je bilo po pisanju časnika Delo kljub dolgi vrsti na zavodu za zaposlovanje kar 757. Šlo naj bi za izjemne ljudi.

Premierka Alenka Bratušek je konec julija vsem ministrstvom odredila, naj pripravijo poimenski seznam zaposlenih, ki že izpolnjujejo pogoje za upokojitev, vendar kljub določbam Zujfa njihova pogodba o zaposlitvi ni bila prekinjena ter pojasnila, zakaj se to ni zgodilo.

Največ, 391, pogodb so podaljšali v zdravstvenih zavodih, sledijo institucije in zavodi s področja izobraževanja in znanosti, ki niso upokojili 225 uslužbencev. V vrtcih so dogovor sklenili s tremi, v srednjih šolah s 35. Preseneča tudi podatek policije, kjer so novo pogodbo podpisali s 121 uslužbenci, še lahko preberete v Delu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin