SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojaki zahtevajo ustavno presojo celotnega varčevalnega zakona

1

termometer

 | Foto:
Sindikat vojakov Slovenije je na ustavno sodišče vložil zahtevo za razveljavitev celotnega zakona za uravnoteženje javnih financ, podali so tudi predlog za začasno zadržanje izvajanja.

Kot razlog navajajo nezakonito prekinitev zbiranja podpisov za razpis referenduma o zakonu.

Tako imenovanemu mega varčevalnemu zakonu se je namreč lani obetal tudi referendum, ki sta ga napovedovala policijska sindikata, a sta v teku 35-dnevnega roka za zbiranje podpisov za razpis referenduma pobudo umaknila. Z vlado sta namreč sklenila sporazum, ki je policistom med drugim zagotovil dodatna sredstva zaradi povečanega obsega dela in zaradi nadurnega dela.

Na protiustaven in nezakonit način so kršene mnoge pravice delavcev Tako so po šestih dneh zbiranja podpisov za razpis referenduma le to ustavili, še isti dan pa je zakon predsednik republike razglasil, objavili so ga tudi v uradnem listu. Tako je lahko začel veljati 31. maja 2012.

V sindikatu vojakov pa so prepričani, da po razpisanem koledarskem roku za zbiranje podpisov po zakonu o referendumu in ljudski iniciativi tega ni možno ustaviti. Nikakor pa zakona pred iztekom tega roka ni možno poslati v razglasitev predsedniku republike, so prepričani. Zato je bil postopek zbiranja podpisov za referendum po njihovih navedbah nezakonito prekinjen, s čimer so bile kršene ustavne pravice volivk in volivcev.

Na protiustaven in nezakonit način pa so še danes z varčevalnim zakonom kršene mnoge pravice delavcev, pripadnikov Slovenske vojske, še menijo v sindikatu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin