Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
15.53

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Policija Zujf

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 15.53

4 leta, 7 mesecev

Policistom, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, ponujajo delo varovanja objektov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S policisti, ki izpolnijo pogoje za upokojitev na podlagi Zujfa in bi želeli delati v CVZ-ju, je policija pripravljena skleniti dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja.

S policisti, ki izpolnijo pogoje za upokojitev na podlagi Zujfa in bi želeli delati v Centru za varnost in zaščito (CVZ), je policija pripravljena skleniti dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja za opravljanje nalog zunanjega varovanja objektov na omenjenem centru na delovnem mestu policist. Zanimanje je do zdaj pokazalo 29 zaposlenih.

Zaradi vse večjega kadrovskega primanjkljaja na policijskih postajah in drugih enotah policije so pristopili k aktivnostim iskanja mogočih rešitev za razbremenitev operativnih enot z napotitvami policistov v začasni sestav CVZ, so to potezo pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Nekoliko bodo razbremenili tudi policijske postaje S sklepanjem dogovorov o nadaljevanju delovnega razmerja v referatu za zunanje varovanje objektov CVZ-ja z zaposlenimi, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, bodo namreč zmanjšali potrebe po napotitvi policistov iz policijskih postaj v začasni sestav CVZ za opravljanje nalog zunanjega varovanja objektov. Tako bodo tudi nekoliko razbremenili policijske postaje.

Za sklepanje omenjenega dogovora je po podatkih GPU do zdaj pokazalo zanimanje 29 zaposlenih, ki bodo pogoje za upokojitev izpolnili v letih 2013, 2014 in 2015. Povprečna neto plača v oddelku za zunanje varovanje sicer znaša 1.127 evrov, kar je dobrih 30 evrov manj od povprečne neto plače v policiji.

Ob tem na GPU-ju poudarjajo, da zunanje varovanje objektov izvajajo policisti, ki imajo vsa pooblastila pooblaščenih uradnih oseb in opravljajo zakonske naloge policistov, ne "varnostnikov". "Ti policisti vsakodnevno izvajajo policijska pooblastila in delo opravljajo deloma pred varovanim objektom, večinoma pa v policijski patrulji," so še pojasnili.

Po poročanju Dnevnika je notranje ministrstvo vodjem notranjeorganizacijskih enot pri policiji naročilo, naj za zaposlene, ki so izpolnili pogoje za upokojitev in jim poteče dogovor o podaljšanju delovnega razmerja, ki je bil podpisan v skladu z zakonom o uravnoteženju javnih financ (Zujf), "poskrbijo, da z naslednjim dnem ne bodo več prisotni v službi". Prisilni upokojitvi naj bi se policisti lahko izognili le s sprejemom slabše plačanega delovnega mesta na oddelku za zunanje varovanje objektov v Centru za varnost in zaščito, kar pa naj bi večina zavrnila.

Ne spreglejte