Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2018,
7.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

Natisni članek

vreme napoved sneg dež zima zimska rekreacija

Nedelja, 4. 3. 2018, 7.44

5 let, 5 mesecev

Ponedeljek bo zasnežen, pričakujemo lahko do 10 cm snega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80
sneg sneži sneženje gozd | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čeprav se bodo že danes čez dan temperature dvignile nad ledišče, bo zima še naprej vztrajala. Jutri se bodo čez dan padavine okrepile in razširile na vso državo, pri tem pa bo v notranjosti večinoma snežilo. Do torka dopoldne, ko bo sneženje ponehalo, lahko po napovedi agencije za okolje v nižinah pade do okoli deset centimetrov snega, na Kočevskem in Notranjskem lahko tudi več.

Skoraj ves pretekli mesec je bila večina nižin po državi pokrita s snežno odejo, na svoj račun so prišli predvsem otroci, ki so lahko popoldneve in proste konce tedna preživljali na snegu. Tudi letošnje februarske počitnice so bile bele. In videti je, da bo še vsaj prvi teden marca tako.

Snežna odeja vztraja že kar nekaj časa. Letošnjo zimo je bilo tako dovolj priložnosti za zimske radosti. | Foto: Thinkstock Snežna odeja vztraja že kar nekaj časa. Letošnjo zimo je bilo tako dovolj priložnosti za zimske radosti. Foto: Thinkstock Meglena nedelja, bel ponedeljek

Vremenska napoved na spletni strani Agencije RS za okolje pove, da se bo ponoči povsod po državi pooblačilo, v ponedeljek zjutraj bodo ponekod na Primorskem in Notranjskem že rahle padavine.

Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od minus štiri do minus ena, na Goriškem in ob morju okoli tri stopinje Celzija.

V ponedeljek bo oblačno, čez dan se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo.

Najmanj snega bo na vzhodu države, največ pa v pasu med Gorenjsko in Kočevskim, kjer lahko lokalno pade tudi do 20 centimetrov snega. Na Primorskem tokrat ne bo snežilo.

V torek dopoldne bo sneženje ponehalo, v severovzhodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo.

Temperature precej višje kot teden prej

Že danes čez dan se bodo temperature povzpele nad ledišče, in sicer bomo namerili nekje od 1 do 5 stopinj Celzija, na Primorskem celo do 10.

Jutri zjutraj bo tako kot danes še vedno nekaj minusa – temperature se bodo gibale od -6 do -2, na Primorskem okoli 4. A čez dan bo nato malo manj mrzlo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Ponekod bo še vedno poledenelo, zato previdnost med vožnjo in hojo ne bo odveč. | Foto: Thinkstock Ponekod bo še vedno poledenelo, zato previdnost med vožnjo in hojo ne bo odveč. Foto: Thinkstock Na cestah previdno zaradi poledice

Na primorskih in vipavskih cestah je nevarnost poledice, na svoji spletni opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste. Zaradi zimskih razmer je tudi prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na regionalni cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Za tovorna vozila nad 7,5 tone je zaradi zimskih razmer na hrvaški strani zaprt mejni prehod Metlika. Tovorna vozila, ki so namenjena na mejni prehod Metlika, izločajo v Novem mestu in Metliki - do Metlike je promet dovoljen. Poleg tega danes od 8. do 21. ure velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Prometno-informacijski center poroča tudi o čakalni dobi za avtobuse na mejnem prehodu Obrežje.

Ne spreglejte