Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
10.41

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

deževje dež vreme

Petek, 22. 5. 2015, 10.41

6 mesecev, 1 teden

Kje bo močno deževje v soboto povzročalo največ nevšečnosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Toplejša oblačila in dežnik bodo v prihodnjih dneh naši stalni spremljevalci. Zaradi močnega deževja lahko v južni in vzhodni Sloveniji pričakujemo tudi močnejši porast vodotokov.

Ponoči se bodo padavine predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji okrepile in v soboto čez dan slabele. Ponekod bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj Celzija.

Pade lahko tudi okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter Po podatkih Urada za meteorološko prognozo agencije za okolje najmočnejše padavine in nalive pričakujejo od petka zvečer do sobote dopoldne.

V južnih in vzhodnih krajih lahko v približno 12 urah, med petkom zvečer in soboto dopoldne, pade tudi okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter. Skupna količina padavin od petka zjutraj do sobote popoldne bo na omenjenem območju ponekod tudi presegla sto litrov na kvadratni meter.

V petek bo pihal tudi okrepljen severovzhodni veter, v vzhodni Sloveniji do okoli 70 kilometrov na uro, na Primorskem pa bodo sunki burje lahko na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Zaradi padavin je pričakovati tudi hiter porast manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji. Mogoča so razlivanja hudournikov in manjših vodotokov predvsem v jugovzhodni Sloveniji na območju Gorjancev ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz. V soboto čez dan pričakujemo močnejši porast rek na teh območjih.

Poplavijo lahko: - Krka s pritoki, - reke v Beli krajini, - Posotelju, - na Koroškem in - v Podravju.

Mogoči so tudi močnejši porasti rek z manjšimi razlivanji v osrednji Sloveniji in Prekmurju.

Deževno vreme nas bo spremljalo tudi v začetku prihodnjega tedna. Tako v nedeljo kot v ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.

Ne spreglejte