SiolNET. Novice Slovenija
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kazenska ovadba proti poslancu Čušu ovržena

1,65

termometer

Andrej Čuš
Foto: STA

Okrožno državno tožilstvo v Kranju je poslanca Andreja Čuša obvestilo, da je bila kazenska ovadba proti njemu uradno zavržena. Ovaden je bil, ker je izdal imena oseb z razvpitega videoposnetka skupine mladih z drogo.

"Kazenska ovadba je bila v delu očitane opustitve ovadbe že zavržena, ker ni podan utemeljen sum tega kaznivega dejanja, v delu omogočanja uživanja prepovedanih drog pa se proti eni osebi na podlagi zahteve državnega tožilstva preverja še dodatna dejstva," so pojasnili na Policijski upravi Kranj, kjer pa ne želijo razkriti, koliko oseb so vse skupaj ovadili.

Da je tožilstvo zoper njega zavrglo ovadbo, je danes sporočil tudi nepovezani poslanec Čuš. "Gre za veliko zadoščenje, ne samo na moji politični, temveč predvsem na moji življenjski poti, saj sem ponovno dobil potrdilo, da je Republika Slovenija demokratična država, ki temelji na vladavini prava. Prav tako me veseli dejstvo, da poskusom politične diskreditacije niso nasedli niti ljudje, niti uradni pravosodni organi," je zapisal v sporočilu medijem.

Omenjeni videoposnetek naj bi nastal pred leti na dogodku SDS, katere član je bil tedaj tudi Čuš. Potem ko je videoposnetek, na katerem je bila nakazana namera po jemanju kokaina, februarja letos prišel v javnost, je Čuš zatrdil, da sam drog ni jemal, in se dal tudi testirati za droge. 


Preberite še:
Droge na dogodku SDS? "Imamo ničelno toleranco do prepovedanih drog." #video


Nepovezani poslanec je ob javni predstavitvi testa za droge izdal tudi imena ljudi na videposnetku, zaradi česar so ga povabili na pogovor na Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave v Kranju zaradi suma kaznivega dejanja opustitve tožbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin