Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2014,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vlada seja Miro Cerar Karl Erjavec Simona Kustec Lipicer Irena Majcen Dejan Židan

Četrtek, 25. 9. 2014, 10.41

8 let

Karl Erjavec reže državnega sekretarja Jureta Lebna (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik DeSUS in zunanji minister Karl Erjavec je zahteval razširitev dnevnega reda seje vlade z razpravo o državnem sekretarju Juretu Lebnu, ki se otepa očitkov o svojem magisteriju.

Leben, sicer sekretar na okoljskem ministrstvu iz kvote Stranke Mira Cerarja, bo moral zavodu za gradbeništvo vrniti 1.500 evrov razlike v plači, ker se jim je ob zaposlitvi pred letom dni lažno predstavil z osmo stopnjo izobrazbe.

Ni več ustrezen Erjavec je po seji vlade dejal, da ni primerno, da bi Leben ostal na položaju: "Predsednik vlade Miro Cerar pravi, da je to težava, da ga bodo obravnavali v ponedeljek na organih stranke in ocenili dimenzijo položaja. Glede na vse, kar je bilo povedano, se mi zdi, da Leben ni ustrezen. Težko si predstavljam, da bi lahko v miru opravljal funkcijo, ker je že ta trenutek glede te zadeve veliko hrupa."

Ustrezna odločitev Predsednik DeSUS sicer pričakuje, da bo SMC sprejela "ustrezno odločitev", še posebej glede na to, kaj so predstavniki zdaj največje vladne stranke govorili v času volilne kampanje. "Mislim, da bo šla zadeva v pravo smer."

Še pred sejo vlade je vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer napovedala, da bo odločitev o Lebnu predvidoma sprejeta na seji izvršnega odbora SMC v ponedeljek.

Tudi Majcnova ga reže Kot kaže, se tudi ministrica za okolje Irena Majcen (DeSUS) zavzema za zamenjavo "njenega" državnega sekretarja Lebna. "Prav gotovo bodo v SMC sprejeli potrebne odločitve in bo sodelovanje s premierjem Cerarjem še naprej uspešno," je dejala pred sejo vlade.

Bo imela podporo Erjavca za zamenjavo, če SMC ne bo ukrepala? "Prepričana sem, da me bo pri odločitvi podpiral, je pa res, da je v nadaljnjih razgovorih to stvar dogovora med SMC in DeSUS." Majcnova sicer priznava, da je zanjo afera ob številnih težavah na ministrstvu neprijetna.

Morala reže Predsedujoči SD in kmetijski minister Dejan Židan je o primeru Leben dejal, da so usmeritve predsednika vlade glede moralnih načel znane, zato verjame, da se bo tudi na to težavo odzval "tako, kot je vedno govoril".

Ne spreglejte