Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Karl Erjavec DeSUS volitve

Sreda, 18. 6. 2014, 21.51

8 let

Karl Erjavec: DeSUS bo na volitvah dosegla zgodovinski rezultat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V programu DeSUS ni visoke filozofije obljub o ustvarjanju 60 tisoč novih delovnih mest ali kako bo vse lepo in krasno, je na konvenciji stranke poudaril njen predsednik Karl Erjavec.

Kot pravi, je njihova obljuba preprosta: ne bodo dovolili znižanja pokojnin, vsem upokojencem bi vrnili regres, ohraniti je treba tudi javno zdravstvo in šolstvo. Stranka DeSUS v volilno tekmo vstopa z geslom Vrnimo ljudem dostojanstvo, Erjavec pa je na današnji predstavitvi to tudi poudaril kot bistvo programa. Kot je pojasnil, upokojenci, ki so delali 30 ali 40 let, danes prejemajo pokojnine, ki komaj zadoščajo za preživetje. Ob tem po njegovih besedah ne smemo pozabiti na mlade, ki ne morejo dobiti služb.

Erjavec meni, da bo DeSUS dosegla zgodovinski rezultat Spomnil je, da so z SD oblikovali tako imenovani socialdemokratski blok za vse generacije. Kot meni, je zelo pomembno, da imajo odgovor na "program pomladnih strank", saj socialdemokratski blok varuje socialno državo, javno šolstvo in javno zdravstvo. Sodelovanja se, kot pravi, veseli in je prepričan, da se bo po volitvah 13. julija dokazalo, da je bilo to povezovanje smiselno in da ljudem ponuja novo možnost. Meni tudi, da bo DeSUS tokrat dosegla zgodovinski volilni rezultat.

"Če je nekdo v tej državi pravnomočno obsojen, je dolžan odslužiti svojo kazen" Med drugim je Erjavec dejal, da jih čaka tudi nadaljevanje boja proti korupciji, ob tem je opozoril na delovanje pravne države. "Ne smemo dovoliti, da zaradi nekaterih posameznikov, ki so visoko na političnih položajih, rušimo to pravno državo, če so obsojeni. Če je nekdo v tej državi pravnomočno obsojen, je dolžan odslužiti svojo kazen, ne pa da govori o tem, da je pri nas sodstvo iz preteklosti, da Slovenija ni demokratična ali pravna država. Tega ne smemo dovoliti," je dodal.

Židan: V Sloveniji se preveč govori Konvencije se je kot gost udeležil predsedujoči SD Dejan Židan, ki je v nagovoru dejal, da se v Sloveniji preveč govori. "Drugi govorijo o povezovanju, mi pa smo ustanovili socialdemokratski blok. Ne bomo veliko obljubljali, a to, kar bomo, bomo tudi naredili," je povedal.

Prisotne je nagovoril tudi evropski poslanec Ivo Vajgl in poudaril, da bo stranka nadaljevala uspeh, ki je tudi njega znova pripeljal v Evropski parlament. Pozdravil je pripravljenost na sklepanje zavezništev strank, a dodal, da gredo na volitve kot DeSUS in da tudi nameravajo zmagati kot DeSUS.

Na konvenciji so predstavili še vse kandidate za poslance. Med njimi so vsi dosedanji poslanci DeSUS, tudi vsi trije podpredsedniki, torej Saša Geržina, Brigita Čokl in Tomaž Gantar. Poleg njih je po Erjavčevem mnenju okrepitev za listo tudi nekdanji predsednik državnega sveta Janez Sušnik.

"Vsi iz Žalca za Erjavca" Erjavec pa tokrat kandidira v Žalcu. "Tam je moj najmočnejši tekmec – pa niti ni tekmec, ker imava vsak svojo volilno bazo – poslanec SDS. Ampak moje geslo je tako: Vsi iz Žalca za Erjavca," je pripomnil Erjavec. Na listi SDS sicer v volilnem okraju Žalec I kandidira Ljubo Žnidar.

Ne spreglejte