Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
11.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franc Kangler Maribor župan Andrej Fištravec

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 11.32

7 let, 12 mesecev

Kangler ne verjame, da je Fištravec neodvisen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je bil po protestih konec lanskega leta prisiljen odstopiti z županskega položaja, je izrazil dvom v dejansko neodvisnost Andreja Fištravca.

"Če ne nosi strankarske izkaznice, še ne pomeni, da je neodvisen," je dejal danes za STA.

Kangler je pojasnil, da sam Fištravca ne jemlje kot neodvisnega kandidata, ampak misli, da je "politično deklariran".

Kangler: Sporna volilna udeležba Prav tako sporna se mu zdita volilna udeležba in število ljudi, ki so na nedeljskih nadomestnih volitvah glasovali za Fištravca. Pri tem je izpostavil, da so njemu osebno nekateri očitali, da ni legitimni župan mesta, ker ga je na volitvah leta 2010 podprlo nekaj več kot 20.000 volivcev, zdaj pa je Fištravec prejel 15.500 glasov: "Me zanima, kaj bodo danes rekli tisti, ki so meni v preteklosti to očitali, ali je gospod Fištravec legitimen župan ali ne."

"Vsake volitve je treba spoštovati Sam meni, da Fištravec je legitimen župan. "Vsake volitve je treba spoštovati, pa tudi če pride na volišče samo eden od 100.000 volilnih upravičencev," je pojasnil.

"Fištravec bo imel težave" V napovedi, kako bo Fištravec vodil mesto, se Kangler ni spuščal v podrobnosti. "Če bo počenjal to, kar je na soočenjih govoril, in če bo prišel na občino z revanšizmom, potem bo imel pri vodenju mestnega sveta in občine velike težave," je dejal.

"Občina Maribor je v dobri kondiciji Primopredajo poslov bo opravil podžupan in v. d. župana Milan Mikl, saj Kangler sam, kot je dejal, od 31. decembra 2012 nima več nobenega opravka z občino. Prepričan je, da je ob odstopu pustil občino v dobrem stanju. "Občina je v dobri kondiciji. V preteklosti je bilo realiziranih 50 evropskih projektov. V mojem šestletnem mandatu je knjigovodska vrednost občine narasla za okoli 230 milijonov evrov. Bomo videli, koliko bo novi župan dvignil knjigovodsko vrednost v letu in pol," je dejal.

O kandidaturi na rednih županskih volitvah predvidoma jeseni prihodnje leto ne razmišlja, čeprav je še vedno prepričan, da bi si v primeru nastopa na nedeljskih volitvah zagotovil zmago že v prvem krogu. "Glede na to da sem odstopil, je politična higiena, da nisem kandidiral. Prav je, da Mariborčani preskusijo tudi drugega župana," meni.

Dobro se počutim, odkar nisem več župan Odstopa z županskega položaja ne obžaluje, saj je županska funkcija zelo naporna. "Moram reči, da se prav dobro počutim, ko nisem več župan," je dodal. "Kuham, pospravljam, kmetujem in še kaj drugega zraven."

Na nedeljskih nadomestnih volitvah si je že v prvem krogu volitev zagotovil zmago nestrankarski kandidat Andrej Fištravec, ki je ob 31-odstotni volilni udeležbi prejel slabih 53 odstotkov glasov.

Ne spreglejte