Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
25. 11. 2014,
10.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SLS kongres Marko Zidanšek

Torek, 25. 11. 2014, 10.22

7 let, 12 mesecev

Kandidaturo za predsednika SLS za zdaj napovedal le Marko Zidanšek

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marjan Podobnik, Laris Gaiser in Ludvik Toplak so zanikali, da bi na prihajajočem kongresu kandidirali za predsednika Slovenske ljudske stranke, ki je na zadnjih volitvah izpadla iz državnega zbora.

Rok za oddajo kandidatur za organe in funkcije na predčasnem volilnem kongresu SLS, ki bo 6. decembra, se izteče jutri ob polnoči.

Vložena ni še nobena uradna kandidatura V stranki so nam pojasnili, da do zdaj ni bila vložena še nobena predsedniška kandidatura, ki bi vključevala potrebno soglasje kandidata oziroma kandidate. Marko Zidanšek, predsednik celjskega lokalnega odbora SLS in direktor družbe za ravnanje z odpadki Simbo, pa nam je potrdil, da se bo potegoval za ta položaj. Uradne kandidature še ni vložil, to namerava storiti jutri.

"SLS je tradicionalna stranka, ki jo želim povezati v nastopu na naslednjih volitvah. Prepričan sem, da ima stranka dobro perspektivo. Državljane in državljanke želim nagovoriti z modernim in odprtim programom," nam je povedal. Po poročanju Dnevnika so sicer Zidanška h kandidaturi nagovarjali najvplivnejši člani SLS.

Gaiser: Težava je notranja razklanost stranke Pogovarjali smo se tudi z nekdanjim predsednikom SLS Marjanom Podobnikom in nekdanjim veleposlanikom v Vatikanu Ludvikom Toplakom, ki naj bi po poročanju Požareporta že vložila uradno kandidaturo, vendar sta sama to zanikala. Da ne bo kandidiral, nam je zatrdil tudi predsednik Slovenskega panevropskega gibanja Laris Gaiser.

"Tak na hitro organiziran kongres nima smisla. Primernih kandidatov za predsednika ne vidim. Težava je notranja razklanost stranke. Dokler se bodo stari veljaki med seboj pobijali in mislili, da vodijo zelo pomembno stranko, to ne bo peljalo nikamor," nam je še pojasnil Gaiser.

Bo kandidiral tudi Peter Vrisk? Obrnili smo se tudi na predsednika Zadružene zveze Slovenije Petra Vriska. Njegov odgovor na vprašanje o kandidaturi za šefa SLS še čakamo.

Aktualni predsednik stranke Franc Bogovič je sicer že pred časom napovedal, da se za nov mandat na čelu stranke, ki jo je prevzel po odhodu Radovana Žerjava, ne bo potegoval.

Ne spreglejte