SiolNET. Novice Slovenija
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidatka v avtošoli prijavila inštruktorja zaradi spanja med vožnjo

1,12

termometer

Avtošola
Na inšpektoratu za infrastrukturo so prvo prijavo zoper omenjeno šolo prejeli v lanskem letu, a takrat nepravilnosti niso ugotovili. Foto: STA

Na inšpektoratu za infrastrukturo so znova prejeli prijavo zoper Šolo vožnje Čadej iz Žalca, spet se nanaša na delo njihovih učiteljev vožnje, so potrdili na inšpektoratu. Prijavo je tokrat podala ena izmed kandidatk šole, saj naj bi njen inštruktor med vožnjo spal, kandidatka pa se je iz šole že izpisala.

Na inšpektoratu so za STA navedli, da so prvo prijavo prijavo zoper omenjeno šolo prejeli v lanskem letu, a takrat nepravilnosti niso ugotovili. Znova so prijavo prejeli v četrtek. Sorodnica omenjene kandidatke je povedala, da inštruktor ni spal samo med vožnjami njene sorodnice, ampak tudi pri drugih. Mladi pa ne znajo, niti si ne upajo kar koli reči, čeprav gre za varnost vseh udeležencev prometa, je dejala.

Dodala je tudi, da so avtošoli dali vsaj pet priložnosti, da spremeni svoj odnos, kar je sicer naredila, ampak na slabše. "Seveda spanje inštruktorja med vožnjo ni edina stvar, ki jo je ta avtošola naredila narobe," je še dejala sorodnica kandidatke in dodala, da ji šola grozi s civilno tožbo zaradi blatenja imena.

V šoli vožnje vse očitke zanikajo

V omenjeni šoli vožnje na vprašanja STA niso odgovarjali, za Slovenske novice pa je lastnik šole Milan Čadež vse očitke zanikal.

Kot je povedal, gre za inštruktorja, ki ima 40 let delovnih izkušenj in veljavno listino o opravljenem zdravniškem pregledu. "Med sestankom smo poklicali nekaj drugih njegovih kandidatov in nihče ni potrdil izjav kandidatke. A smo inštruktorja, vse za dobro stranke, vseeno sankcionirali, dobil je opomin pred odpovedjo. Kandidatki smo dodelili drugega inšpektorja," je dejal Čadež in dodal, da so se trudili, da bi našli skupni jezik.

Po navedbah časnika so tako podpisali celo poravnavo, kjer so, kot so zahtevali, vrnili denar za 10 ur vožnje. Pa ne zato, ker bi se čutili odgovorne, temveč so res hoteli ponuditi še več, kot bi bilo treba.

Šola vožnje Čadej, ki posluje od leta 2004 oziroma 2005, ima devet inštruktorjev vožnje, sedež ima v Žalcu, poslovalnico pa v Celju, je razvidno iz objave na njihovi spletni strani.
  Renault megane e-tech electric Avtomoto Osupljivo iz Renaulta: ta avto v Slovenijo pripelje spomladi Gorska dirka Skradin Avtomoto Pogumna Slovenka z “divjim” avtom: poglejte, kako ga vozi #video Herbert Diess Avtomoto Predsednik VW o prihodnosti posla: še prej ga je zmotila aktivistka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin