SiolNET. Novice Slovenija
8,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšne kazni grozijo tistim, ki ne bodo spoštovali omejitev gibanja?

8,35

termometer

Posameznike, ki se bodo kljub prepovedi neupravičeno gibali zunaj občine prebivališča, lahko policija kaznuje z globo od 333 do 625 evrov.

Opolnoči so v Sloveniji začele veljati strožje prepovedi gibanja. Prepovedano je gibanje občine stalnega ali začasnega prebivališča in gibanje oziroma zbiranje ljudi na javnih krajih. Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin je dovoljen le v občini stalnega ali začasnega prebivališča, osebe lahko do njih dostopajo posamezno, razen če gre za družino.

ljudje sprehod narava Novice Strožje prepovedi: kje in kako se lahko giba posameznik? #video

Ker so bili vsi odloki vlade za zajezitev širjenja koronavirusa doslej sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, izvrševanje katerega je v pristojnosti Zdravstvenega inšpektorata, policija izvaja prve nujne ukrepe tako, da osebe opozori oziroma jim ukaže prenehanje kršitve, so nam sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

"Če oseba kljub opozorilu oziroma ukazu po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije ne preneha kršitve, kršitelju policija na kraju izreče globo v višini od 333 do 625 evrov," pojasnjujejo na GPU. Gre namreč za neupoštevanje zakonitega ukrepa uradnih oseb, o čemer govori 22. člen Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Aleš Hojs Novice Minister Hojs: Vrag je vzel šalo #video

Na GPU še dodajajo, da policija vsakič preverja, ali neko dejanje osebe izpolnjuje znake kaznivega dejanja, kot ga opredeljuje 177. člen Kazenskega zakonika (KZ-1). Ta se nanaša na prenašanje nalezljivih bolezni.

Singapur Novice Singapur vse strožje nad kršitelje: zaporna kazen za prekratko razdaljo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 61
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin