SiolNET. Novice Slovenija
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšna je zgodba o uspehu inovativnega kmeta leta? #video

0,23

termometer

Inovativni kmet ali pa strokovnjak za virtualno resničnost. To sta poklica prihodnosti. Študij je le pot do cilja, mladim sporoča Zavod Nefiks, ki je tudi letos po srednjih šolah organiziral že tretji vseslovenski karierni dan. Osrednji dogodek je bil v predsedniški palači, kjer so gostili tri srednje šole in dijakom omogočili pogovor z ljudmi, ki opravljajo poklice prihodnosti.

Težav ni, so samo izzivi, pravi inovativni mladi kmet leta 2017. A Matic Vizjak je še več kot to, je ambiciozen, inovativen, prodoren. S svojim darom govora je v predsedniški palači navdušil vse poslušalce.

"Pravzaprav je bil zelo zanimiv, ker imamo vsi napačno predstavo o tem," je za Planet TV dejala ena od udeleženk.

Kako zvišaš vrednost svojim proizvodom?

Poklic kmeta je danes pri dijakih dobil povsem drugačen pomen. Matic jim je izdal tudi svoj recept za uspeh.

"Doma sem imel čilije. Lahko bi jih prodal in za kilogram dobil 10, 15 evrov. Lahko pa jih še prekuham in še kaj dodam ter jim vrednost zvišam za 500 odstotkov," je zbranim razlagal Vizjak, inovativni kmet leta 2017. "Pogum, da se kdaj stori korak v neznano, in vztrajnost, da ne omagaš pri tem koraku," pa je v svojem govoru dejal predsednik Borut Pahor. In če se sanje spremenijo, bo priložnosti vedno dovolj. Zaradi tehnološkega razvoja se že pojavljajo potrebe po novih znanjih, ki bodo s seboj prinesle še več novih poklicev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin