Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 3. 2021,
16.49

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

23

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša SDS NSi SMC

Ponedeljek, 15. 3. 2021, 16.49

3 leta, 1 mesec

Kako se v SMC in NSi odzivajo na Janševo pismo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

23

Janez Janša, Matej Tonin, Zdravko Počivalšek | Foto STA

Foto: STA

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je v odzivu na pismo premierja Janeza Janše poudaril liberalno in demokratično držo SMC. "Liberalci smo pač zahteven koalicijski partner, ker gojimo in spoštujemo pluralnost v svojih vrstah. In tako bo tudi v prihodnje," je poudaril. V NSi pa so v odzivu zapisali, da "beseda velja" in da dogovore tudi uresničijo.

Prvak SDS in premier Janez Janša je namreč pretekli konec tedna v pismu članom stranke med drugim napovedal, da SDS ne bo več dopuščala rušenja usklajenih koalicijskih odločitev. Mehanizem usklajevanja ne dopušča soliranj, je navedel ter dodal, da je koalicija lahko le ena, tako v vladi kot v DZ, navaja STA.

V SMC poudarjajo liberalno držo

"Od koalicijskih partnerjev pričakujem, da sprejmejo in razumejo našo liberalno držo," pa je v današnjem odzivu na navedene Janševe besede poudaril Počivalšek. Dodal pa je, da je po demokratičnem sprejemu odločitve to treba izvesti. "Strinjam se, da je po demokratično doseženi odločitvi čas za njeno učinkovito izvedbo, ne za nadaljevanje diskusije," je poudaril po poročanju STA.

Janez Janša
Novice Janša: SDS ne bo več dopuščala soliranj in rušenja v koaliciji

Spomnil je, da se je koalicija v nekaterih točkah razhajala, in menil, da se je temu v prihodnje mogoče izogniti z več predhodnega komuniciranja. "Z več internega komuniciranja vseh partnerjev se bomo izognili nervozi na eni in na drugi strani," je poudaril.

"V Novi Sloveniji beseda velja"

V NSi pa so poudarili, da se dogovorov držijo. "V Novi Sloveniji beseda velja. Kar se dogovorimo, tudi uresničimo, pa čeprav je pot usklajevanja in iskanja soglasja izjemno zahtevna in mučna," so zapisali v stranki. Tudi poslanka NSi Iva Dimic je dejala, da je za dobro delo koalicije pomembna dobro zapisana koalicijska pogodba. "Mislim, da ni nobenih težav, ker smo vsi zavezani k temu, da bomo te zadeve izpeljali," je dejala ob robu seje DZ. Menila je še, da v njihovi stranki nimajo večjih težav, niti niso imeli "večjih soliranj", še poroča STA.

Ne spreglejte