SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je reagirala Aleksandra Pivec, ko je videla ta plakat? #video

10

termometer

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec ni mogla zadržati smeha, ko jo je včeraj v izjavi ob robu vrha stranke novinar Planet TV Tomaž Bratož opozoril, da stoji pred plakatom, na katerem je naslikana žaba, in jo vprašal, kaj bodo v stranki naredili, da ne bodo končali kot skuhane žabe, ki jih je kot prispodobo v svojem zapisu o medijih pred dnevi uporabil predsednik vlade Janez Janša.

Borut Pahor Janez Janša Novice Janša v "basni o žabah, skuhanih v mlačni vodi", o vojni z mediji #video

"Mislim, da smo jasno povedali ne samo danes na organih stranke, ampak tudi na sestankih koalicije, katere so naše zahteve in pogoji, da ostanemo v vladi. Meni je popolnoma jasno, da zdaj ni bil čas za te vsebine, ker smo se ukvarjali z drugimi, a zdaj zahtevamo, da se jih lotimo. Če bodo prevladovale na koalicijski mizi in če bodo dobile časovnico, bomo vztrajali," je odgovorila Pivčeva.

Med drugim v stranki zahtevajo takojšnjo ustanovitev delovne skupine za pripravo zakona o demografskem skladu. Pričakujejo tudi dvig prispevne stopnje za področje zdravstva in dolgotrajne oskrbe. Med sklepi organov stranke je tudi to, da se DeSUS zavzema za absolutno svobodo in neodvisnost medijev, tudi pri različnih poskusih, da se posega na to področje, je pojasnila Pivčeva.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva: Ostajamo v koaliciji, a hočemo vsebino, ne ideologije #video
Premier Janez Janša je v začetku tedna objavil zapis Vojna z mediji. V njem je med drugim poudaril, da v mlačni vodi skuhan del javnega mnenja modro kima stališču, da se vojne z mediji ne da dobiti, ob tem pa dodal prispodobo, da če žabo vržeš v vrelo vodo, bo skočila ven, če jo vržeš v mlačno in počasi segrevaš, pa bo v kotlu ostala do bridkega konca.
Aleksandra Pivec Novice Po sestanku DeSUS: Nismo ideološka stranka, nismo ne na levo ne na desno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin