SiolNET. Novice Slovenija
6,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je mufti Zorana Jankovića in Milana Bandića peljal na ogled ljubljanske džamije (video)

6,90

termometer

Mufti Nedžad Grabus je danes na ogled gradnje džamije peljal ljubljanskega župana Zorana Jankovića in zagrebškega župana Milana Bandića.


[video: 58413 / Ogled džamije.]

Ogled džamije.

Islamski center bo poleg džamije, ki bo sprejela okoli tisoč vernikov, zajemal še športno dvorano, prostore za izobraževanja, parkirišče za avtomobile, restavracijo in amfiteater. Glavni izvajalec gradbenih del je podjetje Gorenje projekt.

Bandić je ob ogledu gradbišča, kjer se počasi že končuje prva faza gradnje Islamskega kulturnega centra z džamijo, večkrat izpostavil dobre odnose med slovensko in hrvaško prestolnico, obenem pa je ocenil, da sta z Jankovićem mesti odprla po meri vsakega človeka. | Foto: Bandić je ob ogledu gradbišča, kjer se počasi že končuje prva faza gradnje Islamskega kulturnega centra z džamijo, večkrat izpostavil dobre odnose med slovensko in hrvaško prestolnico, obenem pa je ocenil, da sta z Jankovićem mesti odprla po meri vsakega človeka.

Islamska skupnost je s Katarjem podpisala pogodbo za 11 milijonov evrov, kar zadostuje, da se "na grobo" zgradijo vsi objekti, vključno z minaretom. Islamska skupnost bo tako morala priskrbeti še dodatna sredstva za dokončanje projekta. 

Minaret bo visok 40 metrov.  | Foto: Minaret bo visok 40 metrov.

Celotna investicija, vključno z nakupom zemljišča, izdelavo projekta, gradnjo ceste z infrastrukturo in samim Islamskim kulturnim centrom, je namreč vredna 35 milijonov evrov.

Glede finančnih sredstev islamska skupnost tudi pri gradnji druge faze računa na pomoč Katarja. | Foto: Glede finančnih sredstev islamska skupnost tudi pri gradnji druge faze računa na pomoč Katarja.

"Mi živimo multikulturno in to je naša največja zmaga," je izpostavil zagrebški župan Milan Bandić (na fotografiji desno). | Foto: "Mi živimo multikulturno in to je naša največja zmaga," je izpostavil zagrebški župan Milan Bandić (na fotografiji desno). Mufti Nedžad Grabus (na sliki levo) je ob Bandićevem obisku izpostavil, da je Zagreb za slovensko islamsko skupnost "določena inspiracija", še posebej islamska skupnost v hrvaški prestolnici. | Foto: Mufti Nedžad Grabus (na sliki levo) je ob Bandićevem obisku izpostavil, da je Zagreb za slovensko islamsko skupnost "določena inspiracija", še posebej islamska skupnost v hrvaški prestolnici.

delitve: 335
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin