Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2023,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

73

Natisni članek

izjava Gibanje Svoboda Robert Golob

Petek, 10. 3. 2023, 10.00

1 leto, 1 mesec

Golob: Vsem ljubljanskim svetnikom bomo izdali opomin #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

73

Po seji izvršnega odbora je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob podal izjavo za medije. Spregovoril je o problematiki starostnikov, za katere so ustanovili iniciativno skupino, nadaljeval pa je z razmerami v mestnih občinah Ljubljana in Maribor.  Ljubljanskim mestnim svetnikom, ki so glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič, je napovedal izdajo opomina. 

"Na seji izvršnega odbora smo obravnavali neke pomembne točke. Najpomembnejša točka je, da se znotraj Gibanja Svoboda ustanovi sekcija seniorjev, ki bodo lahko pomembno vplivali na življenje upokojenk in upokojencev. Ustanovljen je bil iniciativni odbor, ki ga bo vodil Bojan Čebela," je uvodoma povedal premier Robert Golob.

Naloga odbora je pripraviti zadeve za kongres, ki bo predvidoma v prvi polovici maja, med njimi tudi politike, ki jih bodo zagovarjali na tem področju. Iniciativni odbor bo tudi zadolžen za jasno komunikacijo s terenom in z vsemi zainteresiranimi deležniki na tem področju.

Vsem ljubljanskim svetnikom bodo izdali opomin 

Govorili so tudi o razmerah v mestnih občinah Maribor in Ljubljana, v slednji o glasovanju glede izplačila direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma.

Svetniki Gibanja Svoboda so v mestnem svetu občine Ljubljana 27. februarja glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021. Svetniki so izplačilo dodatka podprli, čeprav Gibanje Svoboda podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, ki meni, da si direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana zaradi razmer na področju družinske medicine v Ljubljani dodatka ne zasluži. 

"Menimo, da takšna oseba ni upravičena do nagrade, temveč kvečjemu do česa drugega. Glede tega smo enotni in takšno sporočilo tudi dajemo," je dejal Golob. 

Dodal je, da svetniki niso glasovali v skladu z vrednotami Gibanja Svoboda. "Vsem mestnim svetnikom bomo izdali opomin. Pričakujemo, da bodo prevzeli odgovornost za svoje glasovanje. V kratkem bomo imenovali mestni odbor," je dejal Golob.  

Delovanje občinskih oblasti v Mariboru ni v skladu s predvolilnimi obljubami

Za konec se je dotaknil še dogajanja v mestni občini Maribor. Dejal je, da delovanje občinskih oblasti v Mariboru ne ustreza vrednotam Gibanja Svoboda. "Sedanje delovanje ni v skladu s predvolilnimi obljubami," pravi Golob, zato od lokalnega odbora pričakujejo, da se najkasneje naslednji teden v torek izjasni, kako bo sodeloval z aktualnimi občinskimi oblastmi. Lokalni odbor bo samostojno o tem obvestil javnost naslednji teden. Mariborski župan Saša Arsenovič se namreč še vedno pogaja o oblikovanju koalicije.

Robert Golob
Novice Premier Golob: Naložbe nas opominjajo, da je Slovenija na izhodu iz krize
Matjaž Han in  Robert Ljoljo, podpis memoranduma
Novice Rekordna nova naložba v Lendavi
pregled zdravnik
Novice Zdravstvo: več sto direktorjev nezadovoljnih s plačilom, grozijo z odstopom #video
Robert Golob
Novice Golob in Gentiloni v reformi upravljanja EU izpostavila prožnost
Ne spreglejte