SiolNET. Novice Slovenija
2,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
jogi, atraktivni stanovalec Doma upokojencev Center Tabor v Ljubljani

33-letni pernati "vratar", ki skrbi za razvedrilo ljubljanskih starostnikov #video

2,02

termometer

Starostnike Doma upokojencev Center Tabor v Ljubljani razveseljuje prav posebni stanovalec, pernati prijatelj, ki v domu prebiva že 33. leto. Čeprav jih Jogi rad pokljuva po čevljih, rad pa tudi glasno kriči, si življenja v domu brez njega skoraj ne znajo več predstavljati. 

Najdlje prebivajoči stanovalec Doma upokojencev Center Tabor v Ljubljani je 33-letni pernati vratar Jogi, ki med tamkajšnjimi starostniki skrbi za vsakdanje razvedrilo. 

"Če bi bilo tega še več, bi bilo še boljše. Malo razvedrila, ko ga slišiš vpiti (smeh, op. p.). Je res lep ptiček," o zvestem živalskem spremljevalcu pravijo stanovalci ljubljanskega doma.

"Je nekako najstarejši stanovalec v hiši, saj živijo nekje od 80 do 100 let, tako da lepo skrbimo zanj. Uživa v družbi," o prav posebni atrakciji pove vodja tehnično-vzdrževalne službe v Domu upokojencev Center Tabor Luka Klašnja

Brez njega bi bilo dolgčas Najboljšega prijatelja in zaveznika je Jogi našel v Rafku Rijavcu. | Foto: Printscreen PlanetTV Najboljšega prijatelja in zaveznika je Jogi našel v Rafku Rijavcu. Foto: Printscreen PlanetTV

Najboljšega prijatelja in zaveznika je Jogi našel v Rafku Rijavcu, ki v domu Center Tabor prebiva že osmo leto.

"Če drugega ne, ga vsaj vsak večer pridem spravit spat, mu pripravim hrano in vodo. Ko to uredim, že ve, da se bodo vrata zaklenila in da gre. Potem pa žvižga za menoj," pove Rafko in priznava, da bi bilo brez prijatelja na dveh nogah dolgočasno.

Več o Jogiju in starostnikih v Domu upokojencev Center Tabor si lahko ogledate v zgornjem videu.

Trendi V Slovenijo prihaja novost, ki bo razveselila picoljube #video
delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin