Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
17.27

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alenka Bratušek Karl Erjavec Igor Lukšič Igor Šoltes Janez Janša Janez Janša Matjaž Han Franc Jurša

Sobota, 29. 3. 2014, 17.27

5 let, 7 mesecev

Jočemo z Alenko: Odhajajo najboljši, ona ostaja sama!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Res žalosten teden za prvo Alenko v državi! Vse je steklo kot po maslu, potem pa šok za šokom. Najprej je šla dr. Alenka, ki se je lepo ujela v vladnem tropu, nato pa še hladen tuš ustavnih sodnikov!

Osemindvajset nepozabnih dni je bila ministrica za zdravje. Alenka Trop Skaza je bila preveč ekstravagantna, pa ne samo po oblačenju, da bi lahko v tej slovenski sivini povprečja na ministrski funkciji preživela dlje. Še v družini so ji obrnili hrbet.

Neusmiljeni Smiljan Pred imenovanjem je povedala, da je moža Smiljana nagovorila, da začne razmišljati o odprodaji deleža v podjetju, ki se je napajalo s posli v zdravstvu. Ni se je usmilil. Kot najbolj hrabra ministrica do zdaj je hotela ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pa so ji načrte s pritlehnimi napadi skazile zavarovalnice.

Pa kako pridna je bila pri podpisovanju pogodb! V pičlih 28 dneh jih je podpisala kar osem v skupni vrednosti 6,3 milijona evrov.

Nevoščljivi Karl in zlobni Igor Namesto hvaležnosti, ker se je žrtvovala za državo, je bila dr. Alenka deležna hudih napadov medijev, pritiskov lobistov vseh vrst, da ne omenjamo nevoščljivosti koalicijskih partnerjev, predvsem DeSUS Karla Erjavca, za katero smo izvedeli iz dobro obveščenih krogov.

Karl se kar ni mogel načuditi, kako dobro kandidatko je našla premierka po tem, ko ji je zlobni predsednik SD Igor Lukšič spodnesel kandidaturo nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa.

Imena nadlegovalcev pa res niso pomembna Le kdo bi lahko predvidel takšno količino slabe energije, metanja polen pod noge, tabloidnega pristopa medijev, pritiskov z vseh vetrov in napadov kapitalskih elit? Nihče! Prav je, da se je umaknila in iskreno priznala: "Mislila sem, da zdržim več." In še potem, ko je odstopila, ji mediji niso dali miru in so jo vsi gnjavili, da naj razkrije imena nadlegovalcev vseh vrst. Kot da je to pomembno!

Solzica, morda dve Tudi prva Alenka v državi je lahko po odstopu le skomignila z rameni. Po naših informacijah je, preden je stopila pred kamere, potočila solzico, morda tudi dve, nato pa je novinarjem upravičeno zabrusila, da so tudi oni krivi za to, da je dr. Alenka morala oditi. A premierka se ne bo predala, tudi za ceno še kakšnega odstopa bo razčistila z anomalijami v zdravstvu.

Le nekaj dni po odstopu Trop Skazove je sledil še šok z vrha pravosodne veje oblasti. Kako so lahko ustavni sodniki spregledali, da je bil nepremičninski zakon popolnoma v redu in da je težava pravzaprav v zakonu o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki ga je sprejela vlada Janeza Janše?

V desno ukrivljeni ustavni sodniki Še davčne stopnje za različne nepremičnine so poenotili, a so ustavni sodniki, očitno naklonjeni opoziciji in ukrivljeni v desno, zakon razveljavili. Kdo bi pričakoval očitni populizem od institucije, ki naj bi bila nevtralna in ne bi smela popuščati pod pritiski politike in pričakovanji ljudi, ki bi seveda plačevali čim nižje davke?

Prvi Alenki bi bilo najlažje, da bi se posula s pepelom in priznala domnevno krivdo, ljudje pa bi ji sčasoma oprostili, saj višjega davka tako ali tako ne bo. A hrabra premierka je iskreno povedala - krivi so drugi, mi samo popravljamo, kar se popraviti da, potem pa nas kaznuje še ustavno sodišče.

Sajenje rožic in sončna pripeka Zdi se, da je predsednica vlade vse bolj osamljena. Še predsedniki poslanskih skupin koalicijskih strank ji ne pomagajo kaj dosti. Medtem ko je ona na vladnem obisku na Gorenjskem pošteno povedala, da bodo nadomestne rešitve zaradi izpada prihodkov od nepremičninskega davka bistveno bolj boleče in za državljane manj pravične, so štirje koalicijski mušketirji sadili rožice in hiteli pojasnjevati, da ni panike.

"Zunaj še vedno sije sonce in Slovenija zaradi odločbe ustavnega sodišča ni propadla," je recimo dejal socialdemokrat Matjaž Han. Pozitivec Jani MödernDoRfer je zamahnil z roko – ah, dajte no, saj gre samo za dva odstotka prihodkov državnega proračuna.

Ptički v jesenskem gnezdu Desusovec Franc Jurša je lagodno pristavil, da ne sme biti bolečih posegov v socialne transferje in pokojnine, državljanski liberalec Rihard Braniselj pa, da je tisti, ki navija za višje davke, nedostojen.

No, oddahnili smo si, ko so vsi v en glas začivkali, da pomlad koalicije ne bo odnesla in da bodo v skupnem gnezdu do prihodnje jeseni. Saj ne, da bi bili oboževalci teh štirih ptičkov. Bolj nas pomirja dejstvo, da nad gnezdom bedi prva Alenka, absolutno najboljša premierka, kar smo jih imeli.

Ne spreglejte