Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2019,
21.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

44

Natisni članek

Milan Brglez Miro Cerar evropski komisarji Argument

Četrtek, 6. 6. 2019, 21.30

4 leta, 10 mesecev

Je Cerar primeren za evropskega komisarja? #Argument #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

44

Po evropskih volitvah je v Sloveniji vroča tema, kdo bo zasedel stolček evropskega komisarja. Med imeni visoko kotira nekdanji premier Miro Cerar, ki pa ima za seboj zelo slab izid na evropskih volitvah. Je primeren za evropskega komisarja? O tem so se pogovarjali v oddaji Argument na Planetu.

Na političnem parketu se te dni začenja umazan boj za najbolje plačano službo, ki je na razpolago slovenskim politikom. Zadnjih nekaj dni najbolj preseneča, da se eden od največjih poražencev zadnjih evropskih volitev Miro Cerar, ki je z SMC osvojil le 1,6 odstotka glasov na evropskih volitvah, resno omenja v kombinacijah za naslednjega evropskega komisarja. Tega ni zanikal nihče v vladni koaliciji, niti Cerar sam.

Argument komisar | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič Na kocki so visoki vložki. Gre za funkcijo, ki dokazano hkrati prinaša visok domač in mednarodni ugled, moč in vpliv in nikakor ne nazadnje - plačo, ki krepko presega 20 tisoč na mesec.

Zato že v začetku komisarske kampanje padajo zelo nizki udarci. Za enega je poskrbel tudi predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša, ki je na spletu delil žaljivo karikaturo, zaradi česar ga je javno okrcal celo njegov dolgoletni strankarski kolega Vinko Gorenak.

Brglez: Pojdimo lepo po vrsti

"Pomembnejše dogajanje je zdaj v Evropi in so vsaka ugibanja prezgodnja. Naprej je treba ugotoviti, kakšna je koalicija znotraj Evrope, potem je treba priti do predsednika Evropske komisije in šele nato se lahko začnemo pogovarjati o komisarjih," je v oddaji dejal Milan Brglez, ki je bil lani izključen iz SMC, zdaj pa se je na listi SD prebil v Evropski parlament.

Novice Na desetine Slovencev se vozi v ukradenih avtomobilih #Argument #video
Oddajo Argument, ki je na sporedu vsak četrtek ob 21. uri, si lahko na Planetu ogledate tudi s funkcijo ogled nazaj.

Za Jančiča neprimeren, Lukšič opozarja na dobro ekipo

Po mnenju novinarja Petra Jančiča je Cerar neprimeren kandidat za evropskega komisarja, Igor Lukšič, nekdanji predsednik SD, pa izpostavlja, da ima Cerar nekaj prednosti pred Violeto Bulc, ki komisarsko delo opravlja zdaj.

Argument komisar | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič

"Bil je predsednik vlade in ima izkušnje s slovensko in svetovno politiko. Vendar pa mislim, da je treba kandidata opremiti z dobro ekipo, pri tem pa smo šibki," je prepričan Lukšič.

Brglez kljub večkratnim vprašanjem ni želel komentirati, ali je Cerar primeren kandidat za komisarja. Ponovil je le, da naj gremo lepo po vrsti.

Sportal Smo Slovenci res v svetovnem vrhu po uporabi dopinga? #argument
Argument veganstvo
Novice Je veganska prehrana primerna za otroke? #video
Ne spreglejte