Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 6. 2021,
6.34

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Natisni članek

pogojna kazen sodba sindikat kontrola prometa policija Boris Koprivnikar

Ponedeljek, 14. 6. 2021, 6.34

2 leti, 10 mesecev

Je bila prometna kontrola pri Koprivnikarju kazniva ali ne? Kakšen bo izrek sodbe?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Boris Koprivnikar | Sindikalisti so računali, da če bodo Koprivnikarja zalotili voziti pod vplivom alkohola, bi tako poslabšali njegovo kredibilnost vladnega pogajalca, trdi tožilstvo, ki za štiri nekdanje sindikaliste Sindikata policistov Slovenije predlaga pogojne zaporne kazni.  | Foto STA

Sindikalisti so računali, da če bodo Koprivnikarja zalotili voziti pod vplivom alkohola, bi tako poslabšali njegovo kredibilnost vladnega pogajalca, trdi tožilstvo, ki za štiri nekdanje sindikaliste Sindikata policistov Slovenije predlaga pogojne zaporne kazni.

Foto: STA

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je za danes predviden izrek sodbe nekdanjim sindikalistom Sindikata policistov Slovenije, ki jim tožilstvo kot kaznivo očita, da so novembra 2015 organizirali prometno kontrolo takratnega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Tožilstvo za obdolžene predlaga pogojne kazni, zagovorniki pa oprostitev.

Tožilstvo za Vojka Marguča, Miho Sakača, Zorana Petrovića in Denisa Kadirića predlaga pogojne zaporne kazni. Prepričano je namreč, da so med sojenjem dokazi podkrepili očitke o tem, da so novembra 2015 z namenom diskreditirati takratnega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja organizirali policijsko kontrolo. Člani Sindikata policistov Slovenije so tedaj stavkali, potekala so pogajanja z vladno stranjo, sindikalisti pa so računali, da če bi Koprivnikarja zalotili voziti pod vplivom alkohola, bi tako poslabšali njegovo kredibilnost vladnega pogajalca.

Boris Koprivnikar
Novice Nekdanji policisti zanikajo krivdo po obtožnici v aferi Koprivnikar #video

Očitki ne pijejo vode

Zagovorniki obdolženih so minuli teden v zaključnih besedah ugotavljali, da očitki o kaznivih dejanjih ne pijejo vode. Tožilstvo je namreč umaknilo obtožnico zoper škofjeloška policista, ki sta dogovorjeno prometno kontrolo izvedla, z utemeljitvijo, da ker Koprivnikarju s tem ni nastala nobena škoda, to ne izpolnjuje definicije kaznivega dejanja. In če torej sama prometna kontrola ni bila kazniva, kako je lahko kaznivo nagovarjanje ali dogovarjanje o tem, so izpostavljali zagovorniki. Zato so zahtevali oprostitev obdolženih. Ti so sicer že leta 2016 zaradi tega izgubili službo v policiji, a je Sakaču s tožbo na delovnem sodišču uspelo to razveljaviti.

Policija slika
Novice Vrhovno sodišče potrdilo izredne odpovedi za policiste v aferi Koprivnikar
Boris Koprivnikar
Novice Boris Koprivnikar dal odpoved, BTC pa vrača frekvence #video
Boris Koprivnikar
Novice Koprivnikar: Na silo se išče zgodbo, kjer je ni #video
Ne spreglejte