SiolNET. Novice Slovenija
2,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša: Vlada bo zagotovila nove zdravstvene kapacitete na Gorenjskem

2,82

termometer

Janez Janša v Splošni bolnišnici Jesenice
Foto: Twitter

Predsednik vlade Janez Janša je bil danes na obisku v Splošni bolnišnici Jesenice, kjer se je srečal z vodstvom bolnišnice. Kot so zapisali v sporočilu, objavljenem na vladnih spletnih straneh, je premier ob tej priložnosti dejal, da Gorenjska potrebuje nove zdravstvene kapacitete čim prej in da je vlada odločena, da jih zagotovi.

Premier si je ogledal tudi gradbena dela, ki potekajo na bolnišnici. Ekipi Splošne bolnišnice Jesenice se je zahvalil za odlično, požrtvovalno delo v težkih razmerah, ki jih prinaša epidemija koronavirusa.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 Novice V soboto delež pozitivnih testov za odtenek manjši

V jeseniški bolnišnici trenutno potekajo dela za energetsko in požarno sanacijo. Na Gorenjskem pa sicer že nekaj časa pozivajo državo k izgradnji nove regijske bolnišnice. Da se je ob epidemiji znova pokazalo, da Gorenjska potrebuje novo moderno bolnišnico z večjim številom postelj in pravilno razporeditvijo prostorov, je pred dnevi opozoril tudi koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta.

Jane Janša v Splošni bolnišnici Jesenice Foto: Twitter Kot je dejal, je jeseniška bolnišnica premajhna. Ima približno 200 funkcionalnih postelj za približno 130.000 prebivalcev, po evropskih standardih posteljnih kapacitet na število stalnih prebivalcev pa bi jih potrebovali 600. Poleg tega stavba, zgrajena pred več kot 70 leti, tudi arhitektonsko ne ustreza več sodobnim standardom medicinske oskrbe.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin