SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša Veselinovičevo tožbo vidi kot priložnost za sodni epilog

10

termometer

Janez Janša |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednik vlade Janez Janša se je na napoved direktorja STA Bojana Veselinoviča, da bo ta proti njemu vložil civilno in zasebno kazensko tožbo zaradi posega v čast in dobro ime ter kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, odzval na Twitterju. "Končno. Maltretiranje novinarja, ki nato umre, mora dobiti tudi sodni epilog," je zapisal premier.

Janez Janša je namreč v četrtek na Twitterju Bojana Veselinoviča označil kot sodelavca pri umoru novinarja. Veselinovič pa je v četrtkovi Tarči na Televiziji Slovenija dejal, da gre za neresnične in žaljive očitke, ki škodijo njegovi časti in ugledu, zato bo uporabil vsa pravna sredstva na sodišču.

Ob svojem odzivu na Twitterju je Janša objavil tudi povezavo do posnetka z izseki z novinarske konference iz leta 2009, na kateri nekdanji odgovorni urednik STA Borut Meško navaja, da Veselinovič uporablja vse mogoče oblike šikaniranja.

Povezavo na isti posnetek je v četrtek zvečer delil tudi direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija, tega je Veselinovič prek odvetniške pisarne z opominom pred tožbo pozval k prenehanju kršitev osebnostnih pravic.

Kot je Urbanija ob tem še zapisal, je Veselinovič na elektronski naslov "res poslal nek opomin pred tožbo". Napovedal je še, da ga bodo danes v celoti objavili, in izrazil upanje, da ne bo ostalo samo pri opominu. Urbanija je, kot je navedel, Veselinoviču s posnetkom tudi javno odgovoril. Zapis je pospremil še s ključnikoma stop mobingu in free media.

Urbanija je Veselinoviču že večkrat, tudi v četrtkovih tvitih, očital, da je "v brutalnem obračunu in dolgotrajnem mobingu na bolniško posteljo poslal odpoved delovnega razmerja tedanjemu odgovornemu uredniku Mešku".

Veselinovič pojasnjuje, da je bila Mešku odpoved vročena 3. novembra 2009. Z Meškovo hudo boleznijo pa v obdobju, ko se je vodil postopek zaradi prenehanja delovnega razmerja pri delodajalcu, ni bil seznanjen.

"Z boleznijo g. Meška je bila naša stranka seznanjena šele maja leta 2010, natančneje dne 13. maja 2010, ko je prejela obvestilo tedanjega Meškovega pooblaščenca, ki je vsebovalo podatke o bolezni, s priloženo zdravniško dokumentacijo. Iz te dokumentacije pa izhaja, da so g. Mešku bolezen odkrili v decembru 2009, iz česar izhaja, da je nemogoče, da bi naša stranka izvršila katerokoli od dejanj, ki jih očitate, v času, ko naj bi vedela, da je bil Meško bolan," je v opominu Urbaniji zapisal Veselinovičev pravni zastopnik Uroš Pogačnik.

Zanika tudi očitke o mobingu in brutalnem obračunavanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin