Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

SDS Pozitivna Slovenija

Četrtek, 24. 11. 2011, 20.01

8 let

Janša in Janković na vrhu, precej bolj zadaj pa Virant in Pahor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Anketa, ki jo je opravila agencija Ninamedia, kaže, da bi na državnozborskih volitvah Janševo SDS podprlo 29 odstotkov volivcev. Sledi ji Jankovićeva Pozitivna Slovenija.

Pozitivni Sloveniji je podpora narasla na 23,7 odstotka, Listi Virant pa padla na 10,8 odstotkov glasov. Na četrtem mestu je Pahorjeva SD s slabimi desetimi odstotki, kaže anketa, ki jo je Ninamedia opravila za POP TV in Dnevnik.

SDS izgubila 1,9 odstotne točke, Pozitivna Slovenija pridobila štiri Glede na izide raziskave, ki jih je POP TV objavila 20. novembra, je SDS izgubila 1,9 odstotne točke, medtem ko je Pozitivna Slovenija pridobila štiri odstotne točke. Listo Virant bi podprlo skoraj tri odstotke manj volivcev, podobno pa tudi SD.

V parlament tudi DeSUS in SLS Parlamentarni prag štirih odstotkov bi sicer po napovedih deset dni pred državnozborskimi volitvami prestopili še DeSUS s 6,4 odstotka glasov in SLS s 5,2 odstotka glasov, ostale stranke pa po raziskavi sodeč ne bi prišle v parlament. Malo pod pragom je še NSi z 3,8 odstotka, ki ji sledita SNS z 2,9 odstotka in SMS Zeleni, ki bi dobili 1,7 odstotka glasov. Podpora stranki DeSUS se v primerjavi z zadnjo raziskavo ni spremenila. NSi je izgubila dober odstotek, medtem pa je SNS pridobila 0,7 odstotka.

Več kot odstotek glasov tudi TRS-ju, Zares-u, LDS-u in DSD-ju Nad enoodstotnim pragom, ki strankam zagotavlja denarna sredstva kljub neuvrstitvi v državni zbor, so še Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS), Zares, LDS in Demokratična stranka dela (DSD). Manj glasov pa bi dobili Zeleni Slovenije (0,8 odstotka), Stranka enakih priložnosti (0,4 odstotka) in Gibanje za Slovenijo (0,3 odstotka). Po 0,1 odstotka podpore bi dobile Naprej Slovenija, Akacije in Stranka slovenskega napredka, še kažejo rezultati.

Javnomnenjsko raziskavo je agencija Ninamedia izvedla med 18. in 22. novembrom na reprezentativnem vzorcu 1406 polnoletnih državljanov.

Ne spreglejte