SiolNET. Novice Slovenija
6,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša se je zahvalil kolegom iz Višegrajske skupine in zbodel Evropsko unijo #video #foto

6,15

termometer

Predsedniki vlad članic višegrajske skupine so danes na srečanju s slovenskim premierjem Janezom Janšo v Ljubljani podprli prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU. Slovenski premier se je uvodoma zahvalil predsednikom vlad slovaške, poljske, češke in madžarske za pomoč na začetku epidemije covida-19 z zdravstveno opremo, testi in cepivi in dodal, da je pomoč prišla takrat, ko se Evropska unija ni še niti organizirala.

Voditelji so na novinarski konferenci posebej opozorili na vprašanje migracij. Pozvali so tudi k čimbolj množičnemu cepljenju proti covidu-19.  "V okviru Srednje Evrope se je izkazala velika solidarnost," je dejal.

Janša je dejal, da izjava, ki so jo pred kratkim sprejeli premierji višegrajske četverice, v veliki meri odraža prioritete, ki si jih je zadala Slovenija kot predsedujoča Svetu EU.

1 / 22
2 / 22
3 / 22
4 / 22
5 / 22
6 / 22
7 / 22
8 / 22
9 / 22
10 / 22
11 / 22
12 / 22
13 / 22
14 / 22
15 / 22
16 / 22
17 / 22
18 / 22
19 / 22
20 / 22
21 / 22
22 / 22

Orban: Janša ima težko nalogo

Madžarski premier Viktor Orban je dejal, da ima Janša težko nalogo, da med predsedovanjem združi dve Evropi, tisto z državami, ki se ubadajo z migranti in beležijo počasno rast ter imajo visok dolg, ter drugo z državami, ki hitro rastejo, so se zavarovale pred migracijami in so stabilne. Slednje so države Srednje Evrope, je dejal.

Orban je Evropski parlament, ki po njegovi oceni preveč razpravlja o temah, ki niso ključne, še obtožil, da se gre džihad nad vladavino prava.

Orban:

Slovaški premier izpostavil pomen cepljenja

Slovaški premier Eduard Heger je posebej izpostavil pomen cepljenja v boju proti četrtemu valu pandemije covida-19.

Češki premier Andrej Babiš je opozoril na pomen širitve EU in tudi schengenskega prostora ter se zavzel za čim hitrejši vstop Hrvaške, Romunije in Bolgarije, ki že izpolnjujejo pogoje, in tudi Srbije v schengen.

Poljski premier Tadeusz Morawiecki je izrazil nasprotovanje centralizaciji EU ter podprl idejo Evrope, ki jo sestavljajo močne nacionalne države, ki sodelujejo med seboj.

Babiš:

Janez Janša Novice Janša: Bil sem zadnji novinar, ki je bil zaprt v Sloveniji #video

Janez Janša Novice Kaj si o Janši mislijo kolegi iz Evropskega parlamenta?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin