Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
23. 7. 2013,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Janković Alenka Bratušek srečanje

Torek, 23. 7. 2013, 9.24

8 let

Janković: Za odločitev o vrnitvi v državno politiko imam še dovolj časa

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsi tisti, ki razlagajo, da bodo podjetja s privatizacijo uspešnejša, ne vedo, kaj govorijo, je po sestanku z Alenko Bratušek dejal Zoran Janković.

V vladni palači so se srečali predsednica vlade Alenka Bratušek in ministri s predstavniki Mestne občine Ljubljana (MOL). Tema srečanja so bile odprte zadeve med mestom in državo. Ena od osrednjih tem je bila tudi financiranje MOL-a

Bratuškova je po sestanku povedala, da so govorili o veliko stvareh. Za nekatere so ugotovili, da so že rešene, za preostale pa so se dogovorili, da bodo različna ministrstva in službe Mestne občine Ljubljana poskušali do 30. septembra ugotoviti, kaj je mogoče narediti. Sestanek je ocenila kot zelo konstruktiven in strokoven.

Janković je dejal, da so govorili predvsem o vprašanjih poplavne varnosti v Ljubljani, prostorskih načrtih in o projektih centra za ravnanje z odpadki ter obnovitve Zaloške ceste, botaničnega vrta in živalskega vrta.

Ena od tem je bila tudi financiranje MOL-a. Ljubljanski župan je znova poudaril, da je Janševa vlada MOL-u vzela denar, zdajšnja vlada pa je obljubila, da bo ta denar vrnila, a se to ni zgodilo. Po besedah Jankovića pa se je Bratuškova kljub temu pripravljena pogovarjati tudi o tem vprašanju.

"Na seznamu za prodajo so podjetja, ki jih nihče noče" Premierka je poudarila, da z Jankovićem nikakor nista sprta, glede njegove kandidature za predsednika Pozitivne Slovenije pa je dejala le, da bodo v stranki "sami znali in zmogli povedati, kako naprej".

Tudi Janković je poudaril, da z Bratuškovo dobro sodelujeta. Po njegovih besedah je do kongresa, ki ga je predlagal, še dovolj časa, da se odloči, ali bo kandidiral, hkrati pa je poudaril, da ne ve, kaj bi bilo bolje kot sklic kongresa, ki bo na podlagi vlog odločil o predsedniku stranke.

Janković je komentiral tudi seznam 15 državnih podjetij, predvidenih za prodajo. Poudaril je, da vsi tisti, ki razlagajo, da bodo podjetja s privatizacijo uspešnejša, ne vedo, kaj govorijo. Ob tem je poudaril, da so na seznamu samo takšna podjetja, ki jih nihče noče, na primer Gospodarsko razstavišče.

Ne spreglejte