SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša se je odzval na poziv k odstopu Pivčeve #video

10

termometer

Predsednik vlade Janez Janša se je na družbenem omrežju Twitter odzval na poziv poslancev DeSUS predsednici stranke Aleksandri Pivec, da naj odstopi. 

"Stranka mora sama preko članstva in izvoljenih organov odločati o svojem vodstvu in programu. Če je res samostojna, na podlagi dejstev in ne zaradi pozivov ali režij pristranskih medijev pod vplivom drugih strank in ozadij. V Sloveniji to loči demokratično suvereno stranko od satelita," je zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Poslanci DeSUS Pivčevo pozvali k odstopu

Poslanci DeSUS so se včeraj po očitkih v medijih zaradi nejasnosti pri plačilih ob gostovanjih po Sloveniji sestali s predsednico stranke Aleksandro Pivec. Predsednico so pozvali k odstopu, če pa tega ne bo storila, bodo svetu stranke predlagali, da ji izreče nezaupnico. Pivčeva je v odzivu na poziv dejala, da je za odločitev o tem, ali bo odstopu sledila ali ne, še prezgodaj.

Ukvarjajo se "s predsednico stranke in ne ministrico ali koalicijo"

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je v ponedeljek zvečer s stanjem v stranki seznanil premierja Janšo, je Jurša potrdil za STA. Seznanil ga je s tem, da se v stranki ukvarjajo "s predsednico stranke in ne ministrico ali koalicijo". Telefonski pogovor je bil informativen in na nivoju, je ocenil Jurša. Vprašanja, kako se bo zadeva odvijala v prihodnosti, nista načela.

Pivčeva bi se s poslanci ponovno sestala v petek

Predsednica stranke je sicer že napovedala ponoven sestanek s poslanci, tokrat s širšim vodstvom stranke. Sestanek je predviden za petek, kot je dejal Jurša, so vabila že prejeli. Sam se sicer sestanka ne bo udeležil, kot pravi, pa naj bi kazalo na slabo udeležbo, piše STA.

Gantar se strinja s poslanci DeSUS

Predsednik sveta DeSUS in minister za zdravje Tomaž Gantar pa je danes za STA dejal, da je poziv poslanske skupine DeSUS prava odločitev. Prav bi bilo, da Pivčeva osebnih interesov ne bi postavljala pred strankine in bi čim prej odstopila z mesta predsednice, je povedal Gantar. Sejo sveta bo sklical do 25. avgusta. 

Tomaž Gantar Novice Gantar se strinja s poslanci DeSUS: Poziv k odstopu Pivčeve prava odločitev #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin