SiolNET. Novice Slovenija
8,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izkoriščanje delavcev: odstopil glavni inšpektor, s prstom kaže na Luko Mesca

8,56

termometer

Ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Luka Mesec | Možnost menjave na vrhu inšpektorata je v torek omenil tudi minister Luka Mesec. | Foto: Ana Kovač
Možnost menjave na vrhu inšpektorata je v torek omenil tudi minister Luka Mesec. Foto: Ana Kovač

Dan po novih medijskih razkritjih izkoriščanja tujih delavcev je po poročanju portala 24ur odstopil glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Kot so pojasnili na Inšpektoratu RS za delo, je odstopil zaradi različnih pogledov z vodstvom ministrstva za delo. Možnost menjave na vrhu inšpektorata je v torek omenil tudi minister Luka Mesec.

"Jadranko Grlić z današnjim dnem nepreklicno odstopa z mesta glavnega inšpektorja za delo, in sicer predvsem zaradi očitno različnih pogledov vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata ter njega osebno na pristojnosti in način dela Inšpektorata Republike Slovenije za delo," so sporočilo Inšpektorata RS za delo povzeli na portalu.

Televizija Slovenija je v torek razkrila nove primere izkoriščanja tujih delavcev v eni od ljubljanskih avtopralnic. Primer je v Odmevih komentiral minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter bil kritičen do dela inšpekcije. Ta bi morala po prepričanju ministra "obrniti metodo dela".

"Težava je, da take zgodbe vedno zaznajo nevladne organizacije in preiskovalni novinarji. Inšpekcija bi morala biti tista, ki jih zazna," je dejal in pojasnil, da je o težavah govoril tudi z inšpektorji. "Skozi pogovore smo želeli izvedeti, kakšna je njihova metoda dela in kako oni razumejo težavo. Jaz sem prišel do sklepa, da je ne razumejo," je bil kritičen, sklenil je, da ne izključuje možnosti menjave na vrhu inšpekcije.

avtopralnica Novice Sredi Ljubljane izkoriščajo Indijce? "Delajo po 62 ur na teden za 650 evrov." Boris Šuštar Novice Pri Šuštarjevih izkoriščanje delavcev in stalni videonadzor za mizerno plačilo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin