Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 9. 2021,
9.27

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Global RLI Award Aleja PR članek

Četrtek, 23. 9. 2021, 9.27

2 leti, 6 mesecev

Slovensko nakupovalno središče SES-a je prejelo prestižno nagrado Global RLI 2021

Izjemen uspeh ALEJE: zmagali v močni konkurenci najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu

Oglasno sporočilo

Nakupovalno središče ALEJA se je maja 2020 odprlo v osrčju slovenske prestolnice. Zdaj je največji večnamenski nakupovalni destinaciji uspelo osvojiti najvišjo stopničko prestižnih nagrad Global RLI Awards. Najmlajše od petih slovenskih nakupovalnih središč razvijalca in upravljalca SES Spar European Shopping Centers je 23. septembra v Londonu prejelo nagrado Global RLI Award v kategoriji Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje. Kot najsodobnejše slovensko nakupovalno središče je premagalo preostale finaliste iz Srbije, Italije in Kitajske. Prestižno nagrado so jim v okviru gala večera slovesno izročili na daljavo.

Toni Pugelj, direktor ALEJE in direktor SES Slovenija. Foto: Črt Piksi | Foto: Toni Pugelj, direktor ALEJE in direktor SES Slovenija. Foto: Črt Piksi

"Izredno vesel sem, da je naše nakupovalno središče ALEJA prejelo tako ugledno nagrado v konkurenci tekmecev z vsega sveta. To dokazuje, da se lahko tudi na področju mednarodnih nakupovalnih središč postavimo ob bok najboljšim na svetu. ALEJA je s tem ne samo spomenik Ljubljani, ampak tudi simbol najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu," je ponosno poudaril Toni Pugelj, direktor ALEJE in direktor SES Slovenija.

Nagrade Global RLI Awards podjetja Retail & Leisure International že 16 let poklanjajo najboljšim vizionarjem na področju trgovine na drobno in prostega časa in so v branži izjemno zaželene. Tudi letos so najboljše svetovne destinacije za nakupovanje in prosti čas izbirali v 13 kategorijah. Za omenjene nagrade se potegujejo podjetja, ki premikajo meje, ki se ne bojijo izzivov, s katerimi se srečujejo, in ki se ne zadovoljijo s čim drugim kot le z najboljšim. RLI je glasnik vsebin iz sektorja maloprodaje in prostega časa na svetovni ravni, ki zajema kakovostno pripravljene analize o najrazličnejših temah, informativne, poglobljene članke in predstavitve vodilnih podjetij iz tega sektorja. Prav tako je izbrani globalni medijski partner za vse pomembnejše dogodke v industriji.

ALEJA je najsodobnejše nakupovalno središče v Sloveniji. Foto: Jošt Gantar | Foto: ALEJA je najsodobnejše nakupovalno središče v Sloveniji. Foto: Jošt Gantar

Nagrada potrjuje izjemno osredotočenost na stranke

Ko je bilo SES-ovo nakupovalno središče ALEJA razglašeno za letošnjega dobitnika prestižne nagrade, je bilo veselje v Londonu veliko. Žirija je ob podelitvi nagrade poudarila velik prispevek nakupovalnih središč v smislu usmerjenosti do strank, predstavitve blagovnih znamk, blaga in trendov ter – še posebej pomembno v času pandemije – čistoče in higiene. Pri podelitvi te nagrade je bila posebna pozornost namenjena visoki ravni storitev, raznoliki ponudbi, izjemnemu dizajnu in ustvarjanju privlačne izkušnje za obiskovalce, tako v središču kot tudi s prisotnostjo na spletu.

"Vsi smo zelo ponosni na to izjemno svetovno priznano nagrado. To vidimo kot priznanje naši strasti do razvoja privlačnih nakupovalnih destinacij po meri obiskovalcev," je v izjavi navdušeno dejal Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor podjetja SES.

Večnamensko nakupovalno središče ALEJA v Ljubljani

Nakupovalno središče ALEJA Ljubljana, ki je bilo dokončano leta 2020, navdušuje s svojo edinstveno, brezčasno sodobno arhitekturo, jasnim, modernim konceptom in izjemno paleto nakupovalnih in prostočasnih dejavnosti, ki presegajo dozdajšnja središča. Žival z grba Ljubljane – zmaj – je arhitekte navdihnila pri snovanju impozantnega videza fasade. Prav tako pa so v notranjosti ALEJE upodobljeni številni drugi simboli Ljubljane, kot npr. Prešernov trg, Tromostovje in obrežje Ljubljanice.

V ALEJI je kar 80 trgovin in lokalov. Foto: Jošt Gantar | Foto: V ALEJI je kar 80 trgovin in lokalov. Foto: Jošt Gantar

Za nakupovalno središče je značilna večnamenskost: 80 trgovin, prvovrstne restavracije in 6.200 kvadratnih metrov športno-rekreativnih površin na ozelenjeni strehi oz. ALEJI SKY. Pred stavbo pa je kolesarski poligon. ALEJA je s tem postala središče ljubljanske Šiške in postavila nove standarde za prodajne nepremičnine tako v slovenski prestolnici kot tudi na mednarodnem področju. To uspešno kombinacijo maloprodaje in prostega časa je žirija še posebej poudarila.

ALEJA SKY. Foto: Jošt Gantar | Foto: ALEJA SKY. Foto: Jošt Gantar

SES in njegova nakupovalna središča so prejeli že več mednarodnih nagrad

Podjetje SES je s svojimi številnimi nakupovalnimi središči prejelo že več nagrad: nazadnje je leta 2017 središče WEBERZEILE Ried prejelo nagrado ICSC Regeneration Award 2017. Teme mednarodno priznanih nagrad segajo od trženja do arhitekture in trajnosti. Del portfelja SES-a s 30 nakupovalnimi destinacijami v šestih državah je tudi EUROPARK Salzburg, ki ga je leta 2007 ICSC razglasil za najboljše nakupovalno središče na svetu, prav tako je leta 2017 prejel nagrado ICSC European Shopping Center. Leta 2009 je tudi ATRIO Beljak prejel nagrado ICSC za najbolj trajnostno nakupovalno središče. ICSC je kratica za Mednarodni svet nakupovalnih središč. Gre za svetovno trgovsko združenje, ki ima več kot 70 tisoč članov v več kot sto državah. Deluje že skoraj 65 let.

Kolesarski poligon oz. pumptrack pred ALEJO. Foto: Jošt Gantar | Foto: Kolesarski poligon oz. pumptrack pred ALEJO. Foto: Jošt Gantar

SES Spar European Shopping Centers

SES je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah: v Avstriji, Sloveniji in Italiji ter na Madžarskem, Hrvaškem in Češkem. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v osrednji, južni in vzhodni Evropi. Površina za oddajo znaša več kot 820 tisoč kvadratnih metrov. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah vseskozi odprta, vendar pa je morala zaradi ukrepov za zajezitev pandemije večina trgovin ostati zaprta več tednov oz. mesecev. Hitri komunikacijski kot tudi tehnično inovativni ukrepi SES-a v času pandemije COVID-19 so kljub temu omogočili varno nakupovanje in dobro poslovanje. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijarde evrov bruto prodaje. SES že od vsega začetka svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč zagotavlja tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so prejela že več nacionalnih in mednarodnih nagrad za arhitekturo, oblikovanje, trajnost, zasnovo prometa in inovativno trženje. SES je del skupine SPAR Austria. Več informacij na www.ses-european.com in presse.ses-european.com.

Naročnik oglasnega sporočila je ALEJA, D. O. O.

Ne spreglejte