SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Iz kabineta župana Jankovića: Tako bi preimenovali ljubljansko letališče

10

termometer

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik
Foto: Bor Slana

Ljubljanski župan Zoran Janković je prejel pobudo državljana, da se Letališče Jožeta Pučnika na Brniku preimenuje v Letališče Franca Severja Frante. Vodja županovega kabineta Tanja Dodig Sodnik jo je posredovala najvišjim predstavnikom države.

Kot je v pobudi, ki jo je naslovil na župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in stranko SD, zapisal Bojan Žvikart, je bil pretekli teden umrli Franc Sever Franta dolgoletni letalec, direktor letališča in direktor nacionalnega letalskega prevoznika z domovanjem na Brniku.

"Tudi sam sem vso delovno dobo preživel na letališču, najmanj 15 let s svojim vzornikom, tovarišem in predvsem Človekom," je zapisal Žvikart.

Franc Sever Novice Umrl je Franc Sever Franta

Pojasnil je, da sta bila oba s Franto razočarana in žalostna tako pri odprodaji letališča kot pri njegovem preimenovanju.

"Žal sva se po moji upokojitvi manj videvala, a sem stalno spremljal njegovo delo. Prepričan sem, da bi si Franta veliko bolj zaslužil, da letališče nosi njegovo ime. Cenim delo Jožeta Pučnika, a ta z letališčem nima nič. In če je bilo takrat poimenovanje napravljeno čez noč in brez razprav, je ta zadeva verjetno enostavna. Če pa ni v teh časih možna, pa se je treba nanjo pripraviti. Volitve bodo kmalu," je v pobudi še zapisal Žvikart.

Ali se strinjate s pobudo o preimenovanju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Letališče Franca Severja Frante?

 • Da 4341 glasov
  34,61%
 • Ne 8200 glasov
  65,39%
Oddanih 12541 glasov

Kabinet ljubljanskega župana je prejeto pobudo naslovil na predsednika države Boruta Pahorja, predsednika vlade Janeza Janšo, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšco, direktorja Fraporta Zmaga Skobirja in župana občine Cerklje na Gorenjskem Franca Čebulja. Njihove odzive bomo objavili, ko jih prejmemo.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Antifašist / 14.06.2021. ob 16:34 0 0

  Karkoli, samo da ne bo več Pučnik.

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin