SiolNET. Novice Slovenija
1,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektorji intenzivno preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT #video

1,86

termometer

Na terenu se nadaljujejo inšpekcijski nadzori. Pri vsakem tretjem nadzoru inšpektorji ugotovijo kršitev, a so te večinoma manjše, za kar dobijo kršitelji le opozorilo. Na preverjanje PCT pa so se že dobro navadili tudi gostje, ki se večinoma strinjajo z ukrepom. Inšpekciji se je danes na terenu pridružila ekipa Planet TV. 

Prvi korak: pregled opozoril in nadzor preverjanja pogoja PCT, drugi korak: preverjanje razkuževalnikov, razdalje in nošnje mask, tretji korak: preverjanje, ali tudi zaposleni izpolnjujejo pogoj PCT. Ali se vsi delodajalci in zaposleni držijo navodil na terenu, te dni še bolj intenzivno preverjajo inšpektorji. 

Delodajalci takšne nadzore sprejmejo pozitivno, je razložil inšpektor Darko Gradišnik, ki je v zadnjih dveh dneh opravil sedem nadzorov nad delodajalci. Bistvo je, da mora delodajalec zagotoviti, da oseba, ki ne izpolnjuje pogoja PCT, ne more vstopiti v stavbo, je pojasnil Gradišnik. 

"Inšpektorji so preverili, ali zračimo, ali nosimo zaščitne maske, koliko nas je v pisarni. Cepljen sem že nekaj časa, podpiram to, brez težav," je povedal Tomaž Gluhar, zaposleni na Upravni enoti Ljubljana. 

Za manjše kršitve, kot je na primer prazen razkuževalnik, pa delodajalec prejme le opozorilo. "En razkuževalnik je bil prazen, ampak ker so bili preostali polni, je to neznatna zadeva, zadevo bodo dopolnili," je dejal Gradišnik. 

Nasilni protesti proti ukrepom vlade PCT. Novice Novo: na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT V veljavo je stopil pogoj PCT pri točenju goriva. Petrol. Bencin. Bencinski servis Covid Novice Zaradi preverjanja PCT padajo žaljivke in zmerljivke. Petrol omilil ukrepe. #video

Kaj pa gostinci?

Potrdila v rokah, pripravljene kode na mobilnih telefonih. Pred vrati pa gostinci, ki potrdila gostov pozorno preverjajo. A srečujejo se z ljudmi, ki pogojev ne izpolnjujejo. 

"Danes smo imeli dva primera, ko smo skoraj klicali policijo. Ljudje se še ne zavedajo dobro, da je PCT zgodba normalnega življenja v trenutnih razmerah," so povedali v priljubljeni ljubljanski gostilni. 

PCT potrdilo Novice Pogoj PCT potreben za večino javnega življenja v državi Jelko Kacin Novice Kacin: V tem tednu izdali že 109 tisoč odmerkov cepiva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin