Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

interpelacija Uroš Čufer SDS

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 16.19

8 let

Igor Lukšič: Interpelacija zoper Čuferja bi bila nesmiselna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Interpelacija zoper finančnega ministra Uroša Čuferja zaradi razrešitve poslanca SDS Andreja Širclja s položaja neizvršnega direktorja slabe banke bi bila po besedah Igorja Lukšiča nesmiselna.

Ni težava v tem, da bi se Širclju očitala nestrokovnost, a ne more biti hkrati poslanec in neizvršni direktor slabe banke, je dejal predsednik SD Lukšič.

Ministrstvo za finance med šibkimi členi vlade Lukšič je že pred dnevi ministrstvo za finance uvrstil med šibke člene te vlade. Pred kolegijem pri predsednici vlade Alenki Bratušek je v izjavi novinarjem vnovič poudaril, da ministrstvo ni naredilo ključnih zadeve, za katere so se dogovorili: strategije upravljanja državnih podjetij, spremembe zakona o Slovenskem holdingu, spremembe zakona o slabi banki.

"Edino, kar je bilo zdaj v zadnjem tednu narejeno, je zamenjava neizvršnega direktorja slabe banke Andreja Širclja, ki je bil hkrati poslanec in neizvršni direktor," je dejal Lukšič. A to je po njegovem mnenju premalo. Čeprav se zaveda, da na finančnem ministrstvu sloni veliko breme, pa ključne zadeve niso bile narejene, je ponovil.

Tanko: Odločitev glede razrešitve Širclja politična Poslanska skupina SDS bo o morebitni interpelaciji odločala v torek, je napovedal vodja poslancev Jože Tanko. Tanko se ne strinja z ukrepi za sanacijo bančnega sistema, nezakonita se mu zdi tudi razrešitev Širclja.

Kot je na novinarski konferenci dejal Tanko, je bila odločitev vlade glede razrešitve Širclja politična, vlada pa želi s tem po njegovem mnenju še pred prenosom slabih terjatev "očistiti tudi vse kadre, ki bi lahko imeli vpogled v slovenski bančni sistem".

Zamude pri prenosu slabih terjatev so po Tankovem mnenju bile tudi zato, ker so iskali način, kako se rešiti enega izmed neizvršnih direktorjev Družbe za upravljanje terjatev bank. "Nekaj podobnega se dogaja tudi pri spremembah zakona o Slovenskem državnem holdingu," je dodal.

Ne spreglejte