SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Idrijski Kolektor v Laktaših v BiH odprl novo proizvodno halo

1

termometer

 | Foto:
Nova proizvodna hala koncernovega podjetja Kolektor Bosna pomeni širitev obstoječih proizvodnih programov, nova delovna mesta ter ohranjanje proizvodnega programa za svoje kupce.

Današnjega odprtja proizvodne hale v Laktaših v Banjaluki so se poleg vodstva koncerna Kolektor udeležili minister za razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, predsednik republike Srbske Milorad Dodik in tamkajšnji minister za industrijo, energetiko in rudarstvo Petar Đokić.

Dolgoročna strategija koncerna Kolektor je rast in tej rasti je podrejena tudi internacionalizacija oziroma tako imenovana globalna prisotnost v smislu iskanja najprimernejših proizvodnih lokacij za svoje proizvodne programe, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot eno takšnih lokacij so prepoznali tudi v Laktaših, nova proizvodna hala pa pomeni širitev obstoječih proizvodnih programov, nova delovna mesta ter ohranjanje proizvodnega programa za svoje kupce.

Dozdajšnjim štiri tisoč kvadratnim metrom dogradili novih šest tisoč Kolektor je sicer proizvodnjo akumulatorjev v Laktaših začel že pred desetletjem, dozdajšnji prostori pa so postali pretesni. Dozdajšnjim štiri tisoč kvadratnim metrom proizvodnih površin je tako Kolektor dodal še šest tisoč kvadratnih metrov veliko proizvodno halo, ki naj bi jo do leta 2020 tudi v celoti napolnili.

V Kolektorju Bosna so začeli proizvodnjo navitih komponent in temu programu kmalu dodali še proizvodnjo komutatorjev. Danes je podjetje strateška lokacija oziroma kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko, med najpomembnejšimi kupci pa so Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl …

Zaposlili bodo vsaj sto novih delavcev "Novi prostori omogočajo nadaljnjo širitev. V prihodnjih desetih letih naj bi prodajo iz zdajšnjih 15 milijonov evrov na vseh treh programih podvojili," pravijo v Kolektorju. V obeh Kolektorjevih podjetjih v Laktaših je danes zaposlenih 350 ljudi, število zaposlenih naj bi se v obdobju rasti povečalo vsaj za 100, na 450.

Celotna investicija v opremo in proizvodne objekte bo v prihodnjem strateškem obdobju pet let presegla deset milijonov evrov, še pravijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin