Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 3. 2021,
12.17

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

tatvina policija

Petek, 12. 3. 2021, 12.17

3 leta, 1 mesec

Hrvat lažno prijavil tatvino luksuznega avtomobila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Koprski kriminalisti so razkrili lažno kazensko ovadbo 42-letnega državljana Hrvaške. Ta je septembra 2019 prijavil krajo okoli sto tisoč evrov vrednega osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz, ki ga je pred tem najel v Nemčiji. Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo zoper Hrvata vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe.

Tovornjak brez kolesa.
Novice Brez enega kolesa prevažal nevarno blago

Hrvaški državljan je policiji prijavil, da naj bi mu neznani storilec na enem od parkirišč na območju občine Piran ukradel osebni avtomobil znamke Mercedes-Benz, vreden okoli sto tisoč evrov, ki ga je za več dni najel v Nemčiji, so danes sporočili s koprske policijske uprave. V preiskavi, ki je sledila, so koprski kriminalisti ugotovili, da so navedbe prijavitelja lažne in da je naznanil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav je vedel, da ni bilo storjeno.

Vozilo še iščejo

Iz zbranih obvestil in dokazov izhaja, da je 42-letnik vozilo v nasprotju z določili najemne pogodbe iz Nemčije dva dneva pred prijavo z namenom protipravne prilastitve odpeljal na območje Hrvaške in ga s tem zatajil v škodo nemškega podjetja, pri katerem ga je najel. Zatem je prijavil lažno tatvino vozila na območju Slovenije.

Kriminalisti so zoper moškega na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja krive ovadbe, za katero je zagrožena kazen zapora do dveh let ali pa denarna kazen. O ugotovitvah je slovenska policija v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja obvestila tudi varnostne organe Nemčije, da bi zoper osumljenca sprožili tudi ustrezne postopke zaradi utemeljenega suma protipravne prilastitve vozila. Samo vozilo je sicer še predmet mednarodnega iskanja. Na policiji ob tem opozarjajo, da so policisti ob obravnavi takšnih prijav tudi sicer pozorni na morebiten obstoj suma krivih ovadb.

Policijski trak
Novice V Postojni odjeknila eksplozija, umrl en človek
Ne spreglejte